mandag den 30. november 2009

Små piger har også lov at være heldige.

Jeg blir lige nødt til at dele det vildeste scoop med nogen :o))
Se lige alt det tøj !!! Og der er mere end det I ser her :o)
Masser af lækkert tøj til vores lille Asta. Drappa Dot, Karto, Doo good, Gaia & Ko, Exit, Bon`A´Parte´ mm. Bluser, nattøj, bodyer, kjoler til den nette sum af en flad 200 lap, ja for hele baduljen altså......
SÅDAN, så blir det ikke bedre. Sprit nyt, kollektionsprøver eller med små skjulte fejl som intet betyder i min og Asta´s verden ;o)
Hvordan jeg er kommet til det ??? I ved, en som kender en, som kender en :o) Jeg går ellers ikke meget op i mærketøj, og er mildest talt aaaaalt for nærrig til at bruge mine penge på det. Meeeeen, man skulle da være et skarn for at sige nej til sådan en bæreposefuld, uanset mærker eller ej :o)
Joh joh, små piger har også lov at være heldige.



søndag den 29. november 2009

Så nåede jeg det alligevel !!!

Joh adventen kom da også til Glaphuset. Det der grønne fingre agtige noget har aldrig rigtig været mig. Skulle en juledekoration snige sig ind, er det fordi andre har været så søde at forbarme sig over os ;o)
I år har jeg "fået hjælp" af fine sølvdismer til at sætte lysene i. At jeg så måtte overgive mig til fyrfadslys, fordi jeg ikke kunne finde "tynde" bloklys der passede, var så et mindre kiks. Trods det blev jeg noget overrasket over hvor godt det egentlig lykkedes mig at bikse en krans sammen. Så den deler jeg lige på min blog.
Glædelig 1. søndag i advent i blogland.




fredag den 27. november 2009

Noget af en tålmodighedsprøve!!!

I dag vågede vi os en tur ind til byen i håb om at få købt lidt julegaver. Med Asta i autostolen og en pakket Skoda dyt båt, drog vi afsted.
Tak skæbne en tur. Byens butikker var fuld af mennesker der havde fået samme idé, og selvfølgelig havde de da det :o)) Og på torvet kom en mindre hær af små poder i flyverdragt klar til at tænde julelys sammen med selveste julemanden. HOLD DA OP, det var næsten ikke til at sparke sig frem..... Det blir noget af en tålmodighedsprøve for fruen her at få købt årets julegaver. Synes ikke ligefrem forretningerne er særdeles barnevognsvenlige, det er ellers pokkers smart at have vogn med til godset :o)
Nej, jeg må hellere holde mig herhjemme med hækleriet, hvor der er faldet lidt flere savlesmækker af til den lille savlegris. Har som et forsøg hæklet en picotkant, det er ikke sidste gang. Og så måtte jeg lige brodere en lille blomst på den ellers lidt kedelige ensfarvede smæk.
Nu er der vidst dømt smæk-pause, og istedet er julehæklerierne fundet frem :o)


torsdag den 26. november 2009

UPS, kom til at male på væggen !!!

Jeg kom til at male på væggen i entréen, i indhakket hvor gæster kan hænge deres overtøj :o) Nu kan ingen være i tvivl om hvem der bor i Glaphuset ;o)
Det er en billig måde, at lave sine egne "wallstickers" på. Jeg har fundet skrifttyperne i word, printet dem ud på en transperent, og så igang med en overhead projekter, der kan kaste det op på væggen. Dog skal man væbne sig med tålmodighed og en rolig hånd, for det har fået maling x 3. Jeg har brugt malingresterne fra farmors køkkenstole. Det kan godt være det er noget bøvl hvis man vil have de hjemmelavede wallstickers fjernet, da det vil kræve en ny gang maling på væggen, men ingen små fingre kan pille mine "wallstickers" af ;o)
Jeg har allerede gang i det næste "UPS, kom til at male på væggen" projekt i køkkenet, hvor en mindre zoologisk have er flyttet ind ;o) Mens der males på livet løs, dukker der flere projekter op. Asta skal da også have nogle fine motiver på sit værelse :o)



lørdag den 21. november 2009

Lidt mere sjaleri.

Fandt lige endnu et sjal i skabet, som måtte på bloggen. Jeg har hæklet det nogle gange. Bla. et til min mor i Tvinni fra Isager. Da blev mønstrene selvfølgelig mindre, lidt mere forfinet end dette.
Nu gælder det snart årets hæklede julepynt. Jeg har en lille aftale med mig selv om, at jeg hvert år skal hækle noget julepynt. Dette års projekt er også fundet, men endnu ikke påbegyndt :o) Ih glæder mig til at komme igang :o) Det er dog ikke sikkert det blir til helt så meget som det plejer, hvor der er faldet af histen og pisten. Asta er har jo lidt indflydelse på produktiviteten i Glaphuset :o)
Forsat god weekend i Blog-land.



mandag den 16. november 2009

Lidt guld dims

Manglede lige lidt "pynt" til en skjorte jeg havde købt. Rodet lidt rundt i garnreste-kassen og fandt noget guld garn fra julen. Hæklede den her lille "tørklæde-dims" til samlingen :o)


torsdag den 12. november 2009

Et tørklæde til samlingen.

Lige et tørklæde mere til samlingen. Dette er et mønster fra Drops, hæklet i Kid Mohair. Man skal ikke hækle forkert i det, da garnet er lige så tyndt som sytråd, og de fine mohair hår filtre sammen hvilket gør, at det stort set er umuligt at trevle op igen. Men det giver en fin lethed i det tynde garn samtidig med at det varmer.
Når det gælder tørklæder, sjaler og lign. går jeg ikke så meget op i hæklefasthed og nål størrelse. Jeg bruger bare det garn jeg lige falder over og så prøver jeg mig lidt frem med nål størrelsen.



onsdag den 11. november 2009

Klunke-tørklædet.

Klunketørklædet her er en opskrift fra Drops, jeg har bare lavet det lidt bredere. Det er hæklet mohair garn jeg er faldet over i Brugsen.
Det ligner næsten klunker fra et klunkemøbel, i den ene side, men er blomster :o)



tirsdag den 10. november 2009

Den absolut "ikke åndbare" jakke.

Jeg har engang gået på uddannelsen til Modelsyer ved Teko, men endte med at springe fra.
På et tidspunkt havde vi et modul som omhandlede bæredygtigt design. Vi fik til opgave at skulle lave en overdel af genbrugsstof/materialer. Jeg gik hele vejen og ville finde et materiale der lå langt væk, fra at være tænkt til beklædning.
Mit valg blev cykelslanger. Det var ikke noget problem, at få fat i slangerne. Jeg gik på rundering rundt til alverdens cykelhandlere, de forærede gerne deres kasserede slanger væk. De bedste slanger skulle vise sig, at være dem fra ryttercykler, de er smalle og runder mindst.
På indersiden af slangerne er der talkum, som jeg satte mig for at få væk, for at få det helt sorte og rå gummi frem. Tjuhej et marridt. Jeg prøvede alt muligt vand og sæbe, autoshampoo, rense benzin, men endte med noget så skrapt som cellulose fortynder. Det lykkedes dog ikke at få det helt af, så slangerne blev forskellige i deres udtryk.
Jeg gav mig i kast med at sy slangerne sammen, for at have "hele stykker stof", på en lædersymaskine, da sådan noget gummiværk gør modstand for sig selv i en almindelig symaskine.
Da det var gjort, lagde jeg mønstrene på, og klippede, og derefter syede hele molevitten sammen til jakken her. Den er foret og ikke det mindste åndbar :o) Endvidere lugter den grimt af gummi, og så vejer den 2,5kg. Heavy påklædning. Så jeg har aldrig brugt den, den hænger fremme til pynt.
Rigtig sjovt projekt :o)



mandag den 9. november 2009

Sjaleri og min krop i 3D :o/

Jeg har altid haft noget af en svaghed for tørklæder og sjaler. Man kan ALDRIG få mange nok. Så når jeg er stødt på en fin opskrift, er jeg gået igang.
Det brune sjal her, er hæklet ud af brunt hørgarn sammen med en lille tynd guldtråd, den er desværre ikke nem at få øje på, her på billederne.
Ginen, sjalet hænger på, har jeg lavet engang på et weekendkursus i aftenskolen. Det er en "afstøbning" af min egen krop/torso. Tjaaa, man kan ski godt blive noget skræmt når man pludselig får sig selv at se i 3D og håndgribelig facon..... Pas på med det, jeg fik jo et mindre chok :o/



søndag den 8. november 2009

Bøøøh

Jeg har været ved at rydde op i alt mit pik pak jeg har samlet sammen gennem tiden. Alt fra legetøj fra barn, skolebøger, alverdens afskyelige pynteting og en masse ting jeg har kreeret gennem tiden, ikke alt sammen faldet lige heldigt ud.
Havde helt glemt bøøøøh-manden her. Har er lavet ham i ler og derefter rakubrændt hans fjæs. Kan huske, jeg synes, han var en anelse mislykket, da han kom frem af savsmuldet. Der skulle åbenbart 10 år i en kasse til, for at få mig til at glemme ham, for efterfølgende at forelske mig lidt hemmeligt i ham og hænge ham op :o) Så nu deler jeg ham lige med jer :o)

lørdag den 7. november 2009

Farmors køkkenstol.

Da min farmor og farfar flyttede fra deres gård arvede jeg et par gamle stole.
Vupti, de skulle være grønne, det blev de. Syede en hynde i fine farver.
Så var der stole til køkkenbordet :o)

fredag den 6. november 2009

Et evighedsprojekt

Dette tæppe har nu været igang i 1 år og det 1/3 færdigt. Jeg plejer ellers at sætte mig små mål for hvornår mine projekter skal være færdig. Men dette er noget andet. Det blir til en lap en gang imellem, og på et ellers andet tidspunkt blir det vel færdigt :o) Endnu engang er det de lilla farver jeg operere i. Jeg drages - jeg drages :o)



torsdag den 5. november 2009

Den gamle ramme

Jeg fandt denne fine gamle guldramme i den lokale genbrugsforretning, da indeholdt den noget broderi halløj. Jeg vidste ikke lige, hvad den skulle bruges til, men det kom jo nok.
Så blev vi gift, og i invitationerne skrev vi dette digt. Det er så smukt, og beskriver lige præcis hvad vi følte, da vi stod der i kirken i vores stiveste dres og gav hinanden vores ja.
Jeg fandt en fin teksttype i word, skrev digtet og printede det ud. Ved hjælp af kalker papir skrev jeg det over på et stort ark karton og vupti i rammen med digtet. Nu hænger det over den gamle skænk og ser på det hver dag.


"Når jeg skænker dig min kærlighed, skænker jeg dig mit liv,
mit hjerte, min vågne øjeblikke og alle mine drømme"
David Baird.

onsdag den 4. november 2009

Stor tilfredstillelse

Da vi flyttede ind i Glaphuset stod denne tudsegamle skænk i stuen. Der var masser af malerklatter på, og det ærgede mig da grænseløst, for jeg kunne se muligheder i den.
Men så er det godt man har en "Favorit Anni" i sin vennekreds, der uddannet farvehandler.
Med fint fint sandpapir begyndte jeg nænsomt at pudse det gamle lak af, uden at pudse igennem det tynde lag finér. Det krævede tålmodighed. Da det var gjort kom Anni på banen med noget nyt lak med farve i. Så fik den 2 ture med mat lak med valnød farve.
Der er SÅ praktisk meget plads i den. Porcelæn og glas, ja tænk jer alle ledningsapparater er proppet ind i den, og derinde tar de sig jo ganske godt ud :o)

Meeeen, det blev ikke ved det. Bag den øverste midterste låge gemmer sig et barskab, det måtte da fikses op. Så hele skænken indvendig fik en tur med en klar lilla i højglans. (har en forkærlighed for den fine farve) Derefter bestilte jeg et spejl på mål til at sidde på bagvæggen i barskabet, og så lige en lille fatning med en pære, så var det klar til indvielse :o) Meeeen min egen indvielse afventes endnu, for så var det jo jeg blev gravid ;o)


Vores gode venner Camilla og Morten, var ved at aflevere denne fine gamle stol til genbrug. Men så kom jeg forbi :o) Stolen fik en tur med sandpapir, og samme mat lak som skænken. Derefter kom jeg ny polster i sædet, beklædte det med lagen lærred, så jeg nemt kan skifte betrækket ud til noget andet hvis jeg blir træt af det her, eller det blir urengørligt beskidt. På ryglænet ligger et lækkert lammeskind og luner.

Jeg må sige, der er gået lidt sport i mig ift. at fikse gamle møbler op og give dem nyt liv. Da vi flyttede fra lejligheden og ind i Glaphuset blev det for alvor synligt. Det er en STOR tilfredsstillelse for mig, at tage mig kærligt at det gamle guld.

tirsdag den 3. november 2009

Lænestol i sengen

Jeg fik pludselig ud af den blå luft en idé til en sengegavl, en knappolstret en af slagsen. (måske fordi jeg ikke lige synes budgettet skulle bruges på en ny seng) Idéen krævede dog at gemalen skulle overbevises, da jeg umuligt selv ville kunne lave den :o) Heldigvis synes han om min idé.
En spånplade med huller boret hvor knapperne skulle sidde, en billig skumadras ovenpå. Et stykke lagen lærred til at holde hele molevitten på plads, os så ellers igang :o) Knapper viste sig så langt fra, at kunne holde det inde, så med en mand der arbejde i et byggemarked, fandt han sådan nogle skrue dimser, hvor man banker gevind ind i bagsiden af pladen, og så skruer "skruerne" i fra forsiden.
Et KÆMPE arbejde at lave, det tog os flere aftener, men her ses det færdige resultat, som er blevet ret fedt synes vi :o) Meeen egentlig også ret rart at have da i starten sad op i sengen og ammede.


mandag den 2. november 2009

`Velkommen til verden´ gave

Den søde Ea kom til verden for netop 3 år siden i dag. Jeg lavede dette hæklede barnevognstæppe til hende. Hendes forældre vidste ikke på forhånd om Ea var en pige eller en dreng, så derfor lavede jeg tæppet i grønne farver.

søndag den 1. november 2009

Ejvind var et hæklemareridt.

Her hilser Elefanten Ejvind forsat god søndag :o) Han er opkaldt efter min husbonds onkel Ejvind. Ejvinds kone, Faster Bodil, elsker elefanter og har en rigtig sjov og fin samling af alverdens truttende elefanter :o)
Mønsteret er fra Stof og Stil, hæklet af bomuldsgarn.
Et mindre hæklemareridt, snablen og halen var ikke så lige til, fordi de er så smalle i omkreds.