lørdag den 30. januar 2010

Smilla gaver

Den 21. januar kom Smilla til verden. Her er Glaphusets gaver til hende :o)


Fuglen så jeg inde på Marengses Verden og tænkte dem måtte jeg prøve at lave. Mønsteret fandt jeg her og så var det bare at gå igang. Uroen med klemmerne, fuglene hænger i, har jeg købt her. Når Smilla så blir træt af fuglene hænger hendes forældre bare noget nyt og spændende i klemmerne, genialt synes jeg :o)


Et par af mine savlesmækker og mit nyeste påhit med børnebøjlerne måtte hun også have :o)

tirsdag den 26. januar 2010

Ih jeg vandt :o)

Tænk at jeg skulle være så heldig at vinde Losarinas mor´s 4. søndagsgave. Hep hey, jeg vandt for første gang i Blogland :o)
Hjemmefutterne kommer til at gøre stor lykke i Glaphuset, her er nemlig pokkers fodkoldt. Derfor er vi ved, at opbygge en kurv med låne hjemmefutter til Glaphusets gæster. De skulle jo nødigt fryse, så de ikke tør komme på besøg en anden gang ;o)

Tak for du gav mig muligheden Miri :o)

mandag den 25. januar 2010

Tilbage til middelalderen

Under oprydningen i mit hobbyrum er kostumet her dukket op.
Jeg har på et tidspunkt været i gang med uddannelsen til modelsyer v. Teko. Jeg indså dog at glæden ved, at sy havde langt større tilfredsstillelse for mig når jeg selv bestemte hvad og hvornår der skulle noget under trykfoden. Så derfor sprang jeg fra uddannelsen. Jeg nåede dog at lære en masse grundlæggende teknikker og dem nyder jeg godt af i dag :o)
Her er min Middelalderkjole som bla. kom til verden under uddannelsen. Vi trak en tidsperiode, skulle så sætte os ind i den tids samfund og beklædning, derefter lave et kostume. Det kom der denne kjole ud af.
Yderkjolen er syet af et gammel tungt velourforhæng. Den øverste del er syet i facon vha. biser. KÆMPE arbejde, pyha, kan pludselig kalde det ret tydeligt frem igen :o) Der er så syet på tværs af dem, så de skiftevis ligger ned den ene og den anden vej.
Underkjolen er syet af lagenlærred, som jeg har broderet på.
Begge kjoler er kendetegnet ved at vidden i dem er syet vha. kiler. Det brugte man meget under middelalderen, så stoffet rakte længere, smart nok :o)

lørdag den 23. januar 2010

Lidt til samlingen.

Her var lige et tørklæde jeg engang har lavet. Tørklæder og sjaler kan jeg aldrig få nok af :o)

Forsat god weekend derude.

torsdag den 21. januar 2010

Tænk at det fandtes :o)

Ih hvor skønt, tænk at det findes..... En kreativ award :o) :o) :o) Og så har min søde Trine Søhest valgt bla. at tildele mig en af slagsen. Jeg er da mildest talt MEGET BEÆRET :o)
Trine skrev: Gammel kollega og hyperkreativ veninde, som jeg har "genfundet" her i blog-land. Det sjove er, at vi begge har fået døtre i sensommeren 09.
Havde det ikke været for Trine, gik jeg rundt, lykkelig uvidende, om dette slaraffenland af en verden der findes herinde i blogland. 1000 trillioner tak søde Trine :o)


Jeg skal skrive 7 ting om mig selv, tænke tænke:

1. I lørdags modtog jeg 20 års stjernen til at sy på min spejderuniform. Wooow, det var skisme ikke så lidt. Jeg har fra jeg var 9 år gammel været aktiv spejder, og senere spejderleder. I sommers stoppede jeg som leder. (skulle til at bryste mig med en ny titel som mor, til Asta) Nu roder jeg i stedet med troppens hjemmeside. Spejderiet har givet mig SÅ meget gennem mit liv. Det er meget, at sige det har formet mig, til den jeg er. Men det har i stor grad bidraget til det lidt småskøre og kerative væsen jeg er.

2. Min elskede husbond, Keld, er selvfølgelig også spejdergut af hjertet :o) Sammen har vi haft SÅ mange fantastiske oplevelse, arrangeret så mange sjove ting og lejre til alle de glade børn der ugentlig er dukket trofast op.

3. Vi blev gift i april 08, efter at have kærester i 6 år. Brylluppet var første skridt indenfor kort tid, på vejen til at blive "sat".

4. Efteråret 08 flyttede vi ud til Glapmosen og dens fantastiske dyreliv :o) Vi blev husejere. For at komme det lidt nærmere flyttede vi ind i Glaphuset. Derfor kunne min blog da umuligt hedde andet end: Glaphuset. At jeg så ikke rigtig kan finde ud af hvordan den skal se ud og leger flyttedag på den nu og da, er en anden ting :o)

5. I august 09 kom vores 3. store skridt. Vi blev forældre til Asta. Hun har taget os SÅ meget med storm. Hver aften inden vi siger godnat til hinanden, kommer sætningen frit fra leveren: "Åh, hvor er hun sød" og "Jeg elsker dig Søde, sov godt". Det at være blevet forældre er dog det største nogensinde. Jeg hviler mere i mig selv end jeg nogensinde har gjort. Jeg har det som blommen i et æg, stortrives, ja livet er intet mindre end fantastisk. Der er SÅ mange ting der ikke betyder helt så meget som før, og nullermændene i hjørnerne kan da bare feste hvis det er det de har lyst til ;o)

6. Når jeg nu ikke er på barsel, arbejder jeg som sosu-assistent i et Leve- Bo miljø på et ældrecenter. Det trives jeg godt med, men er selvfølgelig meget spændt på hvordan det blir når en almindelig hverdag rammer os. Der heldigvis lang tid til. (27 august 2010)

7. Jeg er netop blevet færdig med at rydde op, muge ud og regere i mit nu alletiders hobbyrum. Jeg kan næsten ikke vente med, at indvie det sådan for alvor :o) "Man skal ikke gå ned på udstyret" og den sætning dækker i høj grad mit hobbyrum vældig godt :o)

Jeg synes ikke det er den nemmeste opgave, at skulle give awarden videre til 7 andre. Jeg synes alle herinde har fortjent den. I beriger mig dagligt med jeres idéer og super seje kreationer. Så 1000 tak til jer alle.

lørdag den 16. januar 2010

Bøjleme idé


Asta havde børnebøjler på sin ønskeseddel til jul. Hun vokser så hurtigt ud af tøjet, og hun fik SÅ meget fint tøj i barselsgaver, det ærger mig bare at skulle pakke det væk. Så bøjlerne var tænkt til at have lidt af det aflagte tøj hængende fremme på skabslågerne i hendes værelse.
Min mor vidste ikke hvor man købte sådan nogle bøjler henne, så hun gik ind i den første og bedste børnetøjsforretning. Her solgte de disse kraftige larkerede bøjler til den nette sum af 5 kr stk. Der står, som I måske kan ane, PIPPI på dem.
Men jeg fik en idé..... :o) Hæklede små blomster, lidt tyl bag på, frem med limpistolen. Fiks og færdig. Fine børnebøjler, til næsten ingen penge :o)
Velkommen til idéen, så var der en ting mere jeg kan lave til barselsgave :o)

fredag den 15. januar 2010

Dem kan jeg ikke leve uden ;o)

Jeg havde fået nogle penge i julegave, som "brændte" i lommen. Mit hobbyrum er næsten klar til brug og jeg har en idé om, at Asta skal begaves med noget hjemmesyet tøj.
I den forbindelse kan jeg da umuligt leve uden et par børneginer. Jeg fandt disse her på nettet. Julegave pengene rakte til en str 9 mdr og en str 2-3 år. Meeen kunne rigtig godt tænke mig at have de efterfølgende str 4-6 år og 7-9 år, men dem må jeg ønske mig i fødselsdagsgave til foråret hvor jeg runder de 30år. Man skal jo ikke gå ned på sit udstyr :o)
Vupti, kom der en stor pakke med posten. Så måtte ginerne afprøves med noget udsalgsguf jeg har fundet til Asta. Kjolen passer hun nok til hendes 1 års fødselsdag, er den ikke fin ???
Jakken var et scoop uden lige velvidende, at Asta først kan passe den til næste forår og sommer. Men som gammel spejder prioritere jeg fodtøj og overtøj af god kvalitet højt. Så vil jeg hellere spare andre steder såsom hendes tøj, men der har jeg nu også scoopet for vildt til dette års første udsalg og sparet en masse. Jakken er mrk. Reima, super super lækker. Vind, vandtæt og åndbar. Og som I ser fandt jeg den til ½ pris. Det er noget der duer :o)

torsdag den 14. januar 2010

Glædeligt gensyn med Carla Kanin

For 3 år siden gik vores bærbar computer pludselig død. Arh, krise..... Heldigvis har vi egen privat it-doktor-ekspert, min lillebror Anders. Han ville gerne obducere puteren, og se om der kunne stilles en diagnose. Desværre måtte vi sige farvel til puteren, men vigtigst af alt fik han hardisken ud og tog den under kyndig behandling.
Nå ja, så har den ene dag bare taget den anden, men i weekenden fik vi lagt indholdet over. Nu hvor jeg sidder og roder rundt i alle sagerne, finder jeg Carla Kanin. Glædeligt gensyn :o) Hende syede jeg til et hold venners datter, Silke, da hun blev 1 år. I de lange øre har hun små bjælder der syet GODT fast, og nummeren er en garn pompom. Jeg kan desværre ikke huske hvor jeg har mønsteret fra.
Gennem tiden har jeg syet og nørklet rigtig mange ting til familie og venners børn. Det er sådan en fornøjelse, at komme med noget fint hjemmelavet. I den kommende tid har vi en del familier i vores vennekreds som blir forøget med et lille nyt medlem. Så nu syder min hjerne over af idéer, til hvad jeg skal lave.
Den står snart på barselsdagpenge for mit vedkommende, så blir Glaphusets finanser en del mindre. Så er det skønt stadig, at kunne give fine barselsgaver trods de manglende finanser.

onsdag den 13. januar 2010

Grødklar !!!

Det er efterhånden ved, at være længe siden jeg har bidraget med noget her på bloggen. I den forbindelse har jeg fundet ud af, at der er flere af min familie og venner der kigger med. Herligt :o)
Det er ikke fordi Asta pludselig er blevet mindre nem, tværtimod. Ej heller fordi hånden har stået stille. Jeg har nok lige skulle finde mig selv igen ovenpå julen og nytåret, hvor der har været særdeles mange dejlige og hyggelige timer med familie og venner.
I det nye år skal vi snart have taget hul på "Asta skal stifte bekendskab med grød". Så jeg har været igang med, at hækle spisesmækker, så hun kan blive grødklar !!!
Jeg har gennem tiden hæklet godt 60 af disse smækker, til barselsgaver, fødselsdagsgaver, ja sågar værtindegaver ;o) Nu er turen så kommet til, at jeg kan hækle dem til vores egen elskede Asta.
Dog har jeg måtte tage den med ro, for jeg er så heldig at være ejer af en "hækle-arm". Den bryder ud som seneskedehindebetændelse og tennisalbue, hvis jeg gir den for meget gas. Jeg har engang måtte indstille hæklingen i ½ år pga. akut hæklearmsudbrud.
Heldigvis hjælper Asta godt til, at det ikke blir så slemt :o)
Jeg har hørt flere garvede mødre tale godt om smækkerne, da de nemt kan holde et måltid uden at blive gemmenblødt. Endvidere blir de ikke ringere dertil, vask efter vask efter.....
De er hæklet i bomuldsgarn, mønsteret har jeg selv lavet.
Nu er Asta grødklar, så det må forældrene også se at blive.....

Nåh ja, til sidst men ikke mindst, så var det jo lige jeg stiftede bekendskab med Karen Klarbæks hit-fotoprogrammet, Photo Scape, der hentes gratis her. Det er dejligt nemt, at arbejde med og gir cool finish til billederne. Jeg vil sige det lige ud: Når jeg kan hitte ud af det, så kan alle :o)