søndag den 20. juni 2010

En godte i lilla Meedom design.

Godten Asta blev lige beriget med et lilla sæt tøj kreeret af Mutti. Blusen er med raglanærmer, hvilket er første gang jeg har syet. Jeg synes det gir en sjov effekt, når der vælges stof med 2 forskellige prints. Blusen er med stolpelukning, knappet med en fin voksknap. Kantet med skråbånd i halshul og forneden. Bukserne er syet i babyfløjl med prikker. Mere er der vidst ikke at sige om det sæt tøj :o)


Og dog... Mønstrene er fra bogen her. Den er anbefalelsesværdig for nybegyndere. Mønstrene er let tilgængelige og kan varieres i det uendelige. Bogen er fra forlaget Vingefang og kan købes her. Der findes 2 efterfølgende bøger i større str. Prøv det, prøv det, prøv det ;o)

torsdag den 17. juni 2010

Udvidelse af frugt- og grønt afd.

Ja, så blev det lige tid til at udvide frugt- og grøntafdelingen i Glaphuset. Asta er forsat voldsom glad for mit oprindelige cykel-kurvs-hækle-gejl, det er da herligt :o)


Denne gang er det blevet til en appelsin, en kiwi og en "klump-agurk" (Det gik lidt hurtigt med udstopningen) Men sendte min mor en tanke, hun har altid lavede råsyltede agurker af krum-agurker, efter min mormors gamle gamle opskrift ;o) Der findes ikke bedre :o)

onsdag den 16. juni 2010

Guro´en Elsebeth Gynther har også lavet en taskebog.

Jepp, det er rigtigt set. Elsebeth Gynther har også lavet en bog der hedder: "Tasker du selv kan sy". Den har jeg fået fingerne i :o) Inden vi ser os om, skal godten starte i dagpleje. Så mor her måtte selvfølgelig sy en dagplejetaske til sin datter.


Tasken er den model der i bogen hedder weekendtaske. Jeg har syet den i babyfløjl, stivet bunden med velodon og appilikeret det mønstrede stof på. Tasten er foeret i det grønne babyfløjl. Jeg synes, den er blevet rigtig fin, og så er der da bare totalt kolonihave stemning over stofvalget ;o)


Jeg har også syet en lille tilhørende taske. Den er foeret med voksdug. Tænkte det ville være praktisk, hvis den ind imellem skulle fungere som en lille toilettaske. Det er applikeret med samme mønster som den store taske.


Jeg er fuldstændig solgt til hende, "Gynther guro´en" som jeg har døbt hende :o) Jeg elsker hendes designs og så synes jeg tingene har en genial pasform. Bogen med taskerne er den sidste i min "Gynther guro samling" :o) Den er virkelig værd at gå på udkig efter. Det skal dog siges at den ikke er med snitmønster som de andre. Mønstrene er tegnet i lille format, angivet med målene i cm, hvorefter man selv skal tegne dem op på mønsterpapir. Jeg synes ikke det er en ulempe, for det gir den oplagte mulighed for at tilpasse dem i den størrelse.

mandag den 14. juni 2010

Tilbage for fuld skrue :o)

Halløj for en blogpause jeg har haft mig.
Nu er jeg tilbage for fuld skrue :o)

Det har ikke været pause uden grund, naturligvis :o) Jeg har haft travlt med min længe ventet tøsefæjst. Jeg rundede jo 30 år i april, så sidste lørdag havde jeg inviteret tøserne i mit liv (mine mange dejlige veninder) til fæjst i Glapmosen. Jeg havde syet flagranker til den store guldmedaljer, 170 stk fordelt på 1o flagranker. De blev brugt som afledningsmanøvre til det gamle grimme loft i stalden, hvor jeg holdte festen. Min søde Morten Korch havde haft travlt med at hamre og banke, således at vi nu har et 40 kvm stort festrum, eller hvad et nu kommer til, at ligge rum til i fremtiden. Et er sikkert. Det skal ikke fyldes op med ragelse. BASTA :o)


Festen gik rigtig godt, og der var dømt tøsehygge ud over alle grænser. Jeg var så heldig at min "Gynther-guro" samling blev komplet. Bøgerne "Børnetøj du selv kan sy 5 -8 år" og "Tøj du selv kan sy" havde min søde veninde Eva fundet til mig. Nøøøj, stor jubel :o)) Der udover fik jeg nogle penge, som jeg selvfølgelig har sat i den sidste, nok mindre kendte bog: "Tasker du selv kan sy". Jeg har haft gang i den, en af de kommende dage smider jeg lige et indlæg ind af Asta´s kommende "Jeg skal starte i dagpleje - taske". Glæder mig til at vise jer den/dem :o) Nu skal resten af aftenen bruges til, at surfe rundt på alle de skønne blogs jeg titter med på. På snarligt gensyn :o)