lørdag den 31. juli 2010

Lidt guf til Emil af Skovgaard

12 juni kom lækre lækre Emil til verden. Emils mor, min dejlige veninde Camilla, har jeg altid tænkt som en "slyngemor" . Så jeg søgte lidt på nettet og fandt stedet her, med syvejledning og en shop hvor man kan købe ringene jeg har brugt, samt en vejledning i hvordan man bruger slyngen i takt med barnet vokser. Jeg har syet den i grønt stof, med den bagtanke, at det var lidt neutralt ;o)


Emil har også fået et par savlesmækker og en suttekæde. En veninde har fundet stedet her, hvor man kan købe silicone ringe der kan sættes i, hvis barnet bruger en sut, der ikke har en hank. Det er smart ;o)

Jeg er i disse dage SÅ "fantastisk" heldig at ligge krop til en sej omgang lungebetændelse, der indtil nu har krævet 2 lægebesøg, uden at den er smuttet sin vej :o( Det er pænt TRÆLS, for at sige det på godt jydsk. For Asta skal starte i dpl. på mandag og der skulle mutti jo gerne være frisk.....
God weekend i blogland.

fredag den 23. juli 2010

EG-solhat til godten og .......

Jeg fik lige syet et par Elsebeth Gynther vendbare solhatte til Asta igår. Den øverste er modellen fra bogen, en rigtig Yvonne-sag :o) Men der er ingen tvivl om, at solen får lov at blive ude, for skyggen er god stor. Endnu engang vil jeg rose EG´s mønstre, solhatten passer perfekt.


Den lyserøde her har jeg ændret lidt på faconen. Ikke at det har indvirkning på størrelsen, men den er lige i det lille. Det gør nu ikke spor, for jeg ved godt hvem der kan bruge den :o)

torsdag den 22. juli 2010

Når blogfæller mødes.

Joh joh Bjørn Wiinblads platter er flyttet ind i Glaphuset. Jeg er vokset op med Bjørn Wiinblad, mine forældre har de samme hængende i røde. Der er minder i de platter. Jeg synes specielt Februars "Maskerade" er SÅ fin, med de karakteristiske streger og detaljer.

Nå tilbage til overskriften :o) Platterne kommer nemlig herfra. Søde Lone solgte dem for sin søster, jeg slog til. Så i dag mødtes Lone og jeg. Det er første gang jeg er mødtes med en kreativ kvinde fra blogland, som jeg ikke har kendt i forvejen. Jeg havde helt sommerfugle i maven, da godten og jeg ventede på at Lone kom. Pludselig var hun der. Mødet var som om vi havde kendt hinanden længe. Lone er nøjagtig som det indtryk jeg havde af hende gennem blogland. Skøn smilende og glad qvinde, som jeg håber at møde igen :o)

onsdag den 21. juli 2010

Det startede med en garderobe og så greb det om sig :o)

Jeg er kommet i besiddelse af en gammel gammel svend. En kasseret børnehavegarderobe, fra min fasters børnehave. De skulle have nye garderober, de gamle skulle på lodsen, så tænkte hun på mig :o) Skøn Faster ik ??? Nå, men nu gælder det istandsættelse :o) Jeg har tænkt de skal hænge i vores baggang, så Asta´s overtøj har en plads. Indtil videre er tankerne om det færdige resultat: postkasse, tavlelak, vejskilt, ildslukker og House Doctor. Så må vi se hvor meget af det der holder stik ;o)


En idé kommer sjældent alene ;o) Asta skal da have nogle små møbler, bord og stole. Jeg synes de gamle institutionsmøbler fra Hukit, som I ser herover er super fine. Fra ny af kan de købes her. Men I vil også se, at med et ønske om 4 stole er det en mindre formue. Jeg var en tur forbi Qxl, Den blå avis og Gul og gratis. Alle steder måtte jeg konstatere, at uanset hvor ringe stand Hukit stolene var i, kostede de minimum 700kr :o(


I min søgen hos gul og gratis fandt jeg disse fine røde stole. En børnehave solgte ud, 50kr stk. Wauw :o) De er ligeså gamle som mig, 30 år :o) Men ikke desto mindre virker de ligeså solide som var de nye. Med godten og min far i bilen tog vi på tur og vendte hjem 200kr fattigere, men 4 stole rigere :o) Jeg vil pudse dem ned og male dem, men idéer til sjovt børnestolsgejl modtages voldsomt gerne :o)

tirsdag den 20. juli 2010

At føle sig heldig

Ih jeg føler mig heldig :o) Egentlig var det godten, der burde føle sig heldig, for hun har fået denne hjemmestrikkede bluse af sin mormor :o) Masser af farver, passer til det meste, den er fin :o)


Strik har aldrig sådan rigtig bidt sig fast på mig. Men hvor føler jeg mig dog heldig over, at vi har "strikkere" i vores familie, som kan det der med to pinde og en masse masker. Altså hvor er Asta heldig, hun ligger krop til flere af familiens kreationer. Specielt hendes mor sætter uendelig stor pris på det hjemmelavede, som har ligget mange timer i hænderne, for at glæde og lune Asta :o)

lørdag den 17. juli 2010

Så vender bamse kajaken

Her ser I intet mindre end en kajaksele. Ikke til kajaken, men til barnevognen ;o) Det var egentlig noget af et projekt at sy den. For jeg har tegnet den af fra min barndomskajaksele, som min mormor for 30 år siden tegnede af efter en originalsele. Jeg sendte hende mange varme tanker, da jeg sad med mønsterpapir og jeg skal komme efter dig.

Jeg har syet den i noget stof jeg havde liggende, aflagt stof fra TripTrap der nok har været tænkt til havehynder. Jeg siger jer, det er en kraftig sag, perfekt til formålet. Mønsteret er sådan, at der er ekstra stof i rykken så barnet både kan sidde op og ligge ned. Lynlåsen er syet i, så den skal lynes oppe fra og ned, i bunden har jeg sat en trykknap, så skulle der være taget de nødvendige forholdsregler for den lille godte udbryder :o)


Den gamle sele var lavet med bindebånd til at fæstne med i barnevognsbunden, men der var tydelige "ar" i form af lapper og en symaskine der gang på gang har repareret fordi udbryderen vandt. Derfor har jeg sat små kroge i 6 steder og selvfølgelig syet godt fast :o)
Pt. holder kajakselen sommerferie, for her i varmen er den for varm for godten at sove i. Jeg synes den er genial på den måde at hun nærmest ligger inde i en pose, og derved ikke blir kold på kroppen og benene. Den holder gør den :o)
Nåh ja, så er det jo min første bamse der sidder model :o) Han er kommet frem af sit skjul, efter godten er kommet til verden :o)

onsdag den 14. juli 2010

Dronning And, nu med snor.

Dronning And har et voldsomt ophøjet job hos mig..... Hun passer på mine nøgler ;o) Hun er "datter" af Lisbeth Dahl og jeg rendte over hende her.


Nu har hun fået en snor efter sig, så er det nemlig væsentlig lettere at finde nøglerne i en dametaske ;o) Stofferne jeg har syet snoren i, er jeg helt skudt i, synes det er sådan nogle fede prints. De kan købes her hos mit nye fund af et slaraffenland :o)

mandag den 12. juli 2010

Godten gav den gas.

Vi er netop vendt hjem fra alletiders ferie i mine forældres sommerhus ved Ebeltoft. Nøøøj hvor var det skønt. Vores første rigtige ferie som familie. Vi har nydt det, Asta-godten har nydt det, ja i det hele taget har vi slappet af og taget dagene som de er kommet til os.
Vi er så heldige, at min far har investeret sig i en ny hobby. En hobby som vi synes, er lige i øjet, han har købt en båd..... MUMS siger vi :o) Så vi var selvfølgelig en tur ude at sejle i vores ferie :o)


Det er da noget der holder :o) Asta sad sammen med Morten Korch oppe på bådbroen, og gav den gas, vi skulle jo se hvad sådan et skiv kunne trække ;o) Blæsten i hovedet, duften af havet, høj sol og bare derud ad :o) Skulle Asta blive træt, ja så betyder det ikke noget. Båden er nemlig så stor at hendes 4-hjuler sagtens kan stå ombord, så blir man vugget så dejlig i søvn :o) Vi vil med ud at sejle igen igen igen, vi har i hvert fald ikke fået nok :o)


Djursland har rigtig meget at byde på for ferienydere i alle aldre. Vi brugte hel dag i Skandinavisk dyrepark. Der kan man snakke om dyr i fangeskab, der har det godt. Selvom der er lidt forkert, at se en isbjørn vralte rundt i grønne omgivelser.


Nu tænker I nok, om jeg har kunnet holde mit "nørkleforbud". Det er egentlig gået forbavsende godt. Jeg har kun syndet en enkelt gang, det varede en lille time. Det er, hvad det er blevet til. Jeg er lidt stolt. Der er sket så meget, jeg har været i andre omgivelser og så er jeg på anbefaling af søde Lea gået igang med en krimi. `Isprinsessen af Camilla Läckberg´ Mon nogen af jer har stiftet bekendskab med hendes krimier ??? Igår var jeg sammen med en, der fik mareridt om natten over hendes griflerier. Er spændt på hvad jeg har i vente :o)
Jeg skal gerne indrømme, at efter vi er kommet hjem står Saloonen, mit hobbyrum, og skriiiger af fulde hals på, at jeg skal komme derind. Det føles næsten som afvænning af en rigtig rigtig dårlig last :o( Så jeg forsøger, at flytte fokus over på nogle Hukit børnegarderober jeg vil til at fikse lidt op.

fredag den 2. juli 2010

Jeg har fået en dom :o(

Jeg har ikke kørt for stærkt eller lavet indbrud ved naboen.
Dommen gælder mine skuldre, nakke og ryg..... Det har været rigtig skidt med mine skuldre osv den sidste månedstid. I onsdags havde jeg en tid ved min fysioterapeut. Da jeg en halv time senere gik derfra, var det med akupunkturnål i ørene og en dom om at holde nørklepause :o(

ALT nørkleri blev der sagt.....

Nøøøj hvor er jeg rastløs, det var dog helt utroligt. Hvad i alverden skal jeg lave ???


Nå, men æblesættet her er nu ikke fordi, jeg allerede har brudt "reglerne" :o) Jeg har syet det til godten. Spencerne er selvfølgelig Elsebeth Gynther design :o) Og bukserne i det tidl. omtalte Meedom design. Jeg har længe haft kig på det fine fine æblestof. Og tænk sig..... Til min tøsefæjst fik jeg af søde Ida en lækker lækker kurv med bla. æblestoffet, gavekort mm. Jeg kunne næsten ikke vente med at få saksen i æblerne og videre i symaskinen.



Stoffet var ikke helt langt nok til, at spencerne kunne være der i fuld længde, så jeg brugte de grønne rester fra godtens EG-dagpleje taske. Jeg er lidt i tvivl om, hvad hun skal have indeunder spenceren. Jeg har fundet en lyserød bomuldsbluse, som I ser her, men gode idéer modtages gerne :o)


Nå ja, så er jeg også af gode grunde sat i stå med mit P-projekt..... Øv :o( Har ellers sådan glædet mig til, at vise jer hvad det skal bruges til. Men det får forhåbentlig snart lov at skride videre fra, hvor det er strandet.


Og så skal jeg da lige vise min sidste nyerhvervelse til P-projekter. Et læderpatchworkfingerbøl. SÅDAN, så blir det ikke bedre :o) Det passer perfekt på fingeren, som heller ikke koger over ligesom i dem af metal. GENIALT :o) Hvad der også er genialt, er stedet, jeg har købt det. Hos Hanne der har en patchworkbiks ikke ret langt fra hvor vi bor. Jeg anede ikke, hun eksisterede før forleden, hvor jeg surfede rundt på nettet. Hun har de fineste stoffer, som jeg kan se mange mange flere muligheder i end blot patchwork. Hun sælger også på nettet så kig da lige et smut forbi Hanne.
Det piner mig grænseløst, at jeg er sat i stå, men jeg blir seriøst nød til at tage det alvorligt. Så det kan godt være sommeren blir lidt stille herinde på bloggen. Meeeen rigtig god sommer til jer alle. Vejret er skønt, livet er herligt, ud i den danske sommer, her kommer vi :o) Og så er den dom jo heller ikke værre end at det må have sin tid :o)
Varme solskinshilsner Anette