tirsdag den 31. august 2010

Johanne gaver og en uundværlig dampstation

Igår kom min "niece" Johanne til verden. Udover søsterkjolerne har jeg lavet lidt forskellige til hende. Hun skal i hvert fald ikke snydes for en ef mine fugleuroer. Jeg har valgt 6 varme pigefarver, som jeg tror er lige i øjet :)


En EG-solhat, et par suttekæder og en lækker Image rangle. Patchworkbolden er til Johannes storebror, er sikker på at han, ynglingsnaboen, vil spille bold med lillesøster Johanne når hun blir lidt større :)


Jeg er ind imellem blevet spurgt om hvordan jeg undgår at mine hæklede suttekæder "drejer".
Her er svaret: En dampstation.

Den er efterhånden blevet et MEGET kært arbejde i min Saloon (Sy/Hobbyrum) Jeg presser dem simpelthen hårde end hårdt, så holder de deres facon. Tror desværre ikke et almindeligt dampstrygejern er helt nok, men prøv ad for fuld skrald :)

mandag den 30. august 2010

Søsterkjoler :o)


I disse timer er jeg ved at blive Tante A igen. Min elskede veninde Trine, er ved at føde Johanne, som er SÅ længe ventet af os alle sammen. Hun er ikke min biologiske niece, men jeg betragter hende som sådan, for hendes mor og jeg er som søstre. Så hvad er mere oplagt end, at vores søde godte skal give søde Johanne en søsterkjole i "velkommen til verden" gave :o) Jeg har syet 2 ens kjoler, en til dem hver i henholdsvis str 56 og 80. Det er altså lidt hyggeligt :o)


De lukkes begge i ryggen med usynlige lynlåse. Jeg ELSKER usynlige lynlåse, de er det rene trylleri, og så er de SÅ nemme at sy i :o)

søndag den 22. august 2010

Forsinket fødselsdagskjole til godten

Det er færdiggørelsernes tid her i huset, I ved jo hvorfor :o)
Ikke så meget at skrive andet end: Jeg har ikke prøvet, at lave syet elastikrynk før, synes ikke det var verdens nemmeste opgave, men færdig blev det da.
Håber Blogland har haft en skøn weekend ???

torsdag den 19. august 2010

P-amme taburet :o)

Her i Glaphuset står den på afsluttelse af diverse projekter inden job start. Her er et af dem: Patchwork amme taburet :o) Da jeg ammede Asta sad jeg ofte med fødderne helt oppe på tæerne, så kom Morten Korch med 2 træklodser at have dem op på. Joh joh, de var et hit, men ikke særlig kønne. Forleden fandt jeg til et bagagerumsmarked, denne lille taburet til 5 kr. Med en transformation, kunne den nok blive fin.


Med 149 stk. 6-kanter har jeg i hånden syet et betræk til den. Hmm, vil godt indrømme jeg flere gange undervejs har ønsket jeg havde lavet lidt større 6-kanter, så det var gået lidt hurtigere ;o) Nogle af dem er nemlig blevet skjult i hjørnerne, og andre er kun ombuk. Herover er det færdige betræk med en str 39 slippers :o)

Der er ikke noget system i hvordan de er syet sammen, jeg har bare lavet en række af gangen. Lagt dem op som jeg synes det passede. Benene, eller hvad man kalder de små dutter den står på, har fået en omgang nøddefarvet lak, så de passer sammen med de her møbler i vores stue. Jeg synes den farvede lak er tosset smart. Så kan selv møbler, der ikke ellers passer sammen, snart matche hinanden. Det er da smart. Lakken findes i alle mulige forskellige "træsorter".
For engang skyld har jeg husket at tage et før billede, så jeg kan lave de højt elskede før og efter billeder :o)
Forsat dejlig dag derude i blogland.
Anette

lørdag den 14. august 2010

Transformation: Fra kedelig Harald Nyborg vogn til Top tunet Glaphus vogn :o)

I lørdags fyldte vores elskede godte sit første år. Halløj det var store sager ;o) Og helt vild vildt. Vi tænkte tilbage på hende fødsel, som gik pænt hurtig. Fra vi kom ind til vi 50 min senere var forvandlet til forældre. Jeg fik konstateret Hellp-syndrom, så et akut kejsersnit blev min og Asta´s redning. Jeg har egentlig summet over at ville lave et indlæg om tiden op til Asta´s fødsel, fødslen og de efterfølgende dage. Meeeen det er blevet ved tanken indtil videre. Hvem ved :o) Tilbage til vognen:

Asta fik udover en sansegynge, en "Bollerwagen" som der stod på kassen, af os. 299 bobs i Harald Nyborg, det var da billigt :o) Der var bare lige et problem. Den var da kedeligere end kedelig at se på. Mutti måtte gøre noget..... Jeg printede "Glaphuset" ud så det passede i længden til siderne, kalkerede det over, og holdte så tungen lige i munden, da jeg med en lille pensel malede det op. Derefter fik alt træværket 4 x gulvlak. Imens det tørrede hæklede jeg en lille blomst til "rattet" :o)

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg er meget fascineret af hende her. Og når jeg er grebet, så griber det som regel om sig :o) Trækstangen måtte da også have tøj på sin nøgne krop :o) Alt mit bomuldsgarn blev hældt ud på gulvet. Sorteret efter matchende nuancer, en masse fastmasker, og vupti så var der kluns til stangen :o)

Street Art´en var ikke nok. Jeg fandt en gammel madras jeg skar et stykke som passede til bunden. Et patchworkbetræk dog syet på maskine, så hjalp det efterhånden på det :o) Mutti har tænkt på det hele, for med en lynlås kan betrækket tages af og smides i vores bedste ven, vaskemaskinen :o) Det bedste af det hele er, at Asta eeeeeelsker sin Bollerwagen :o) Hun blir en anelse knotten, når vores arme føles længere end storebæltsbroen, og vi meddeler at det var turen for i dag. Så er det da værd at gå lidt transformationsamok ;o)

Til sidst får I lige et stemningsbillede fra fødselsdagen :o)

fredag den 13. august 2010

10 ting om mig og en gammel Fiat 127 :o)

Jeg er blevet tagget i en blog leg af Karina der har bloggen "Viggehønens tankeblok" Jeg skal skrive 10 ting om mig selv og smide et billede af qvinden bag Glaphuset, værsgo:


Jeg har en fornemmelse af, at legen har været vidt omkring, men jeg tager chancen og sender den videre til 6 skønne bloggere, måske I vil lege med?

Anders´ tanker og uforbeholdne meninger.

Bettekun.

Filtefut.

Hjemme hos Clemme.

Pifpafpuf.

Prikke.

God weekend derude.
Anette

onsdag den 4. august 2010

EG til Sirius og lækre tapeter

Mandag morgen kom Sirius, hvor nye lille nabo til verden. Igår gav vi den gas som dinner transportable, vi leverede en stor lækker gang aftensmad til den lille familie der nu tæller 5. Sirius´ mor er med på noderne, elsker retro, gammel ragelse, men også nye lækre sager :o) Så jeg har syet sættet her til ham, og det faldt da i pænt god jord :o) Det er mig simpelthen en KÆMPE stor fornøjelse at kreere barselsgaverne selv.



Og SÅ havde posten nogle lækre tapeter med til mig i dag herfra. Det er Trine der har bloggen: "Hjemme hos Clemme", der på et tidspunkt linkede til tapetshoppen hvor man kan købe tapeter i small sizes. Det er da smart :o) Jeg skal bruge de fine tapeter til det her stoleprojekt. Er der nogen af jer bloggere der har erfaring med tapesering af møbler, hvordan griber man det bedst an ??? Jeg vil male stolene og tapesere sæde og ryglæn.

tirsdag den 3. august 2010

Street Art til fætterhøjben af en havelåge.

Tjaa, hvad skal jeg sige. En arvet havelåge med lange "ben" som godten har fået med i dagpleje. Igår var dagen, hvor hun skulle møde den store verden uden for Glapmosen. Og ved I hvad ??? Hun har fået verdens bedste dagplejemor :o) Og Mutti her er SÅ lettet og glad over hvor godt datteren har klaret det. I dag har hun været der alene i et par timer uden problemer overhovedet. FANTASTISK. Den, der indtil nu har haft de største problemer er vidst mig :o/ Jeg tror, jeg har det, ligesom Lille Per ville have det uden sin trofaste føljesvend, Bodil. Jeg føler mig ikke revet midt over, men savner og mangler min "lille" datter tæt på, ja lige ved siden af. Den virkelig verden venter derude, på at vi begge kommer og indtager den med store smil og godt humør. Så det forsøger jeg selvfølgelig at praktisere, det går bedre end jeg havde turdet håbe :o)


Nå tilbage til havelågen. Jeg ved godt det lyder åndsvagt, men I kære kreabloggere forstår mig måske lidt ??? Ud over EG-dagplejetasken, MÅTTE jeg bare lave et eller andet til den her 90´er sag, så Asta kunne se at her havde mutti også været ind over, så hun trygt kan tage sin middagslure i den. Den taler vidst for sig selv :o) Lidt hæklet Street Art kraftigt inspireret af hende her.