lørdag den 30. oktober 2010

Hjembragt guf

Igår var min mor og jeg til messen "Kreative Dage" i Fredericia. Det er en tilbagevendende begivenhed fra år til år, vi tar begge fri fredag, og afsted med os :o)


I år har jeg hjembragt lidt forskelligt. Det stribede stof til venstre er købt v. Stof 2000 planen er, at jeg skal sy en større kajaksele til godten, den jeg har syet tidl. er inden længe for smal i livet. Græsstoffet i til venstre påtænker jeg, at sy en stor Glaphus-Fake-Fatboy af til Asta. Lidt Drops Eskimo garn til denne hue. Et par nøgler strømpegarn, så mormor´en holdes igang med strikkepindene ;o) De fine fine saftevandsknapper fra Tante Grøn, de gennemsigtige passer jo til ALT :o) Den lille bog af Sys Fredens: Babyhæklet. Geniale opskrifter til små barselsgaver mm. Og sidst men ikke mindt fine facetslebne perler der er forvandlet til en halskæde, armbånd og øreringe. Det sæt skal jeg nok vise jer på et tispunkt :o)

Imens jeg gik rundt dernede i Fredericia har jeg nok ind imellem set en anelse søgende ud..... Tænk hvis der lige var en af jer bloggere :o) Mit ringe falkeblik spottede dog ingen af jer, men det kan jo være I er i dag eller imorgen istedet. God messe til dem der er afsted i dag og til dem der skal imorgen :o)

torsdag den 28. oktober 2010

Bloggen og jeg holder 1 års fødselsdag

I dag holder min elskede blog og jeg 1 års fødselsdag. Lige på klokkeslettet for dette indlæg er det 1 år siden jeg udgav mit første indlæg på "Glaphuset". Og hvilket år.....

For en måned siden var jeg til en god venindes 40 års fødselsdag. Jeg kommer til, at sidde ved siden af en pige som var jævnalderende med mig og 1. gangs mor. Vi snakker om alt muligt, guldklumperne, vores nye rolle, barsel og meget mere. På et tidspunkt spørg hun mig hvordan jeg har brugt min barsel ???

Jeg begynder at fortælle om min kreative side. Jeg fortæller om bloggen, pludselig løber det helt af med mig :o) For jeg er SÅ betaget, inspireret, målløs, glad i låget over den fantastiske verden der er blevet en stor del af mig. Det lyder nok en anelse vildt for "ikke-kreabloggere" at læse, jeg under ingen omstændigheder vil undvære den. Men jeg er blevet afhængig. Den søde pige jeg snakker med siger pludselig: "Anette, det lyder som om, du har fået foræret en helt ny dimenssion i dit liv". Og det er da lige netop det jeg har...... :o)

Jeg har ikke på noget tidspunkt været SÅ produktiv og haft SÅ uendelig mange idéer i hovedet, at jeg er lige ved at boble over :o) Jeg har på det år fået masser af nye veninder, som jeg kun har mødt få af, face to face, men sammen har vi en passion for at dele, inspirere og glæde hinanden. Det er da fantastisk :o) Tænk at familie, venner, 116 faste læsere og en masse flere kigger forbi "Glaphuset". Jeg kan ikke få hænderne ned :o))

Jeg bliver til sidst nødt til at linke til søde søde Trine der har bloggen "En Søhest" . For det er hendes "skyld", at jeg nogensinde kom til at blogge. 1000-1000 tak kære Trine :o) You are beautiful says Hugo ;o)

Tak til alle der læser med, varme hilsner fra Glaphuset.
Anette

P.S. Er der nogen der ved, hvordan man laver backup af sin blog ??? Tænk hvis der skete et aller andet og det sidste års blogliv forsvandt....... :o/

søndag den 24. oktober 2010

Forløsningen kom i dag :o)

Forløsningen kom i dag :o) Endelig kan jeg en anelse stolt vise de sidste par ugers tidsrøvere og årsagen til, at der har været stille som graven her på bloggen ;o)
I dag blev min søde lækre "niece" Johanne døbt. Hun er ikke min biologiske niece, men hun føles ligesådan og mere til. Johanne´s forældre havde spurgt os, om vi ville stå fadder. JAAAAA der var ikke noget vi hellere ville :o) Jeg er voldsomt stolt og meget beæret.

Derfor faldt det mig også som en selvfølge, at Johanne skulle have en hjemmelavet gave. Den kunne ikke blive for personlig. Den skulle passe til Johanne og ingen andre. Jeg fik idéen da jeg lavede dette tæppe til Morten Korch. Og stofferne var indlysende, de skulle være de samme som i Johannes fugleuro. Jeg har syet et P-tæppe af firkanter i 15x15cm størrelse, bagsiden er en god kvalitet rød fleece, syet sammen og kantet med rød bomuldsskråbånd.


I de seks midterste ensfarvede firkanter har jeg broderet med små kædesting navn, fødselsdag, vægt mm. Jeg har fundet en fin skrifttype i word, printet teksten ud i passende størrelse hvorefter jeg har tegnet det over på vandopløselig vlies, genial opfindelse forøvrigt, til dem der ikke kender det :o) Jepp, det har taget lang tid at lave, men hele umagen værd. Jeg har under projektet sendt mange mange tanker til Johanne.


En ordentlig røvfuld hæklede spisesmækker kunne hun da heller ikke leve uden ;o) Skulle der sidde nogle som får lyst at bruge en aften eller to på et overkommeligt hækleprojekt, så har jeg lagt opskriften ind her. Skulle I have mere mod på en enkelt aftens projekt, kunne et bud være en hæklet savlesmæk, den opskrift har jeg lagt her.

tirsdag den 19. oktober 2010

MÅ eje :o)

For noget tid siden var jeg forbi En Søhest, min søde søde veninde Trines blog. Hun har været ved at indrette sin lækre vingummi-datters værelse. Tænk sig, enhver jæger ville trille rundt på gulvet og klappe sig på sin runde mave af grin over den fedeste næsehornsopsats :o) Jeg MÅ eje sådan et "horn" tænkte jeg. Med en hotline til Trine fandt jeg ud af, at den har kunnet købes hos Nordhjem, men det kunne den desværre ikke længere :o( Til gengæld har de lige i dette øjeblik det skønneste scoop på et næsehorn og en ged i hel figur til den nette sum af 49kr stk sat ned fra 329kr stk. Det tog ikke mange klik på puteren før de var på vej til Glaphuset :o) Og jeg eeeelsker dem, Morten Korch synes de er sjove og Godten ser dem an med sit skeptiske lune :o)


Og så var det jo lige jeg faldt over "Gavebogen" af Theresa Maria Jessing. Hun er vel mest kendt som den "Bonderøvens" bedre halvdel, men hun har faktisk både skrevet og illustreret Gavebogen og Julebogen. Jeg elsker hendes illustrationer, hendes finurlige streg og kreative idéer. De går rent ind i Glaphuset. Julebogen ejer jeg ikke endnu, men lur mig om den ikke er på minønskeseddel til jul :o) Theresa har hjemmesiden "Sort Lakrids" hvor man kan købe flere af hendes fine kreationer :o)
Jeg har virkelig den største svaghed for kreabøger..... Jeg elsker dem. Jeg har pokkers mange, men jeg nyder hver og en. Jeg tar dem ofte ud af deres plads i reolen, for at lade mig inspirere. Det er også glimrende godnatlæsning, for der kan også komme forrygende idéer ud af nattens drømme :o)

Forsat skøn efterårsferie derude
Anette

mandag den 4. oktober 2010

Vores dovne Glaphus-have

Endelig kom den, den længe ventede haveplan til vores dovne Glaphus-have. Nøøøøj, hvor ser det godt ud :o) Jeg glæder mig i den grad over, at vi nu har en slagplan for hvordan vi griber vores 5500kvm store grund an.


Det hele startede egentlig med, at husbonden blev den lykkelige ejer af bogen "Den dovne have" af Havearkitekt Rie Post. Hendes måde at "kreere" haver på, var som vand på vores mølle. Målet for Rie er at skabe haver der er smukke at se på, spændende og oplevelsesrige at bevæge sig rundt i - som samtidigt kan vedligeholdes med et minimum af pasning. Haver skal kunne nydes, og de skal anlægges, så der bliver tid til at nyde dem!
Lyder det ikke næsten for godt til at være sandt ??? Det gjorde det i vores øre. Efter mange overvejelser blev vi enig om, at investere i en ordentlig plan fra starten. Vi fik besøg af Rie.


Når vores grund pt. er én stor pløjemark med flagstang, er det fordi det tidl. har været landbrugsjord. Så I kan nok regne ud at mulighederne er uendelige og alt for mange til, at vi selv vil kunne få lavet noget, der i sidste ende vil være super. Men nu har vi en plan, hvor alle vores ønsker og idéer er kogt sammen til en genial doven Glaphus-have. Vi har ingen deadline, vi tar lidt af gangen.
Der har de sidste 14 dage været pokkers stille her på bloggen. Hvorfor ??? Jeg er i fuld gang med kreere ting til en lille lækker nyfødt pige og en lækker lækker "niece" der snart officielt skal have sit fine navn. Deres mødre kigger med her på bloggen, så derfor er her stille ;o) Nu vil jeg "take a look around" hos jer elskede bloggere. Forsat god aften rundt om.
Anette