lørdag den 20. november 2010

EG-jakke til godten, er bare ikke helt tilfreds :o/

Jeg er lige blevet færdig med en overgangsjakke til godten. Mønsteret er selvfølgelig Elsebeth Gynther :o) "Jakke med kinaflip". Den har taget en god rum tid at sy, da skråbåndet har været en god udfordring.

Den har som sådan ikke være svær at sy. Meningen er, at den skal fungere som overgangsjakke. Ikke til udendørs vinterbrug, men fx. når Asta sidder i autostolen. Jeg har syet den i babushka stof fra Stof & Stil som er quiltet i forvejen. Foret den med bomuldsstof, dels babushka ikke quiltet og det lyserøde småblomstrede stof jeg også har lavet skråbåndet i.


Og hvorfor er jeg så ikke helt tilfreds med resultatet ??? Jeg har grænsket over hvad det er, der ikke fungere. Jeg er kommet frem til, at babushka stoffet er for stormønstret sammen med det småmønstrede stof jeg har brugt til skråbånd, lommer og foer. Den er for meget mønsteret, og mit øje blir forvirret.

Jeg er gået igang med et quiltet forklæde til Asta. Og jeg synes faktisk det er ganske nemt. Så skal jeg sy jakken her igen, vil jeg prøve selv at quilte.

onsdag den 17. november 2010

What, fruen i Glaphuset sylter ???


Den er god nok, men nok også lidt af et særsyn. Min mormor døde da jeg var 4 år gammel. Jeg husker hende svagt, men hendes råsyltede agurker husker jeg tydeligt. Godt hjulpet på vej af min mor, der år efter år har holdt mormors opskrift på råsyltede agurker i hævd. Mmm, jeg elsker den knassende og sprøde fornemmelse af dem i munden. De minder meget Beauvais´ appetit agurker, hvis I kender dem ???


Nu er det ikke fordi Glaphus-bloggen skal omdannes til en madblog. Dem der kender mig godt, ved at det ALDRIG sker ;o) Men jeg blir nødt til at dele min mormors gamle opskrift med jer :o)

Den kommer her:
2 kg agurker i skiver.
100g groft salt.
500g sukker.
½ ltr eddike.
evt. 1 tsk atamon.
Blandes og røres i af og til, til sukkeret er opløst.
Lad trække tildækket i 1-2 døgn.
Kan holde sig længe i gode tætte sylteglas.
Mmm, velbekom derude ;o)

mandag den 8. november 2010

Nokia møder Crochet

Min gamle mobilos gik kold, en ny måtte til. Jeg havde ikke de store krav. En Nokia Classic noget lignende den afdøde måtte være et udemærket bud. Ekspedienten siger til mig: "Vil du ikke have den i chrome, den er så flot så flot....." Mig ligegyldigt. Bare den virker.


Nu er det så lige jeg kan konstatere at den blanke f....n er voldsom upraktisk. Den mindste berøring, og det ser ud som om jeg render rundt med de ledeste fedt-finger :o( Desuden så blir den med garanti ridset så let som ingenting, så nu har jeg hæklet et par hylstre til den. Vil sige at den med lukning er en anelse upraktisk, da den fine ugleknap gør det ret så umuligt at nå og få lukket op inden den, i den anden ende har mistet tålmodigheden. Tjaa, et lille pudsigt hækleprojekt er det da ;o)

søndag den 7. november 2010

Et par afteners nørkleri

For 14 dage siden så jeg på Trine´s blog "Hjemme hos Clemme" en lækker hæklet hue. Trine var så sød at ligge et link til opskriften her. Det er første gang jeg hækler noget indefra Familie Journalen, men det er ikke sidste.


Huen har jeg hæklet i Drops Eskimo. Så er der ingen kolde øre til mig ;o)

torsdag den 4. november 2010

Elsker min Morten Kroch og hans GDS-evner.

Jeg eeeelsker min Morten Korch, alias min ægtemand og hans GDS-evner (Læs: Gør det selv) Se fx. her: Ovenfor vores trappe er et gelænder rundt. Afstanden mellem gelænderet og gulvet er lige akkurat stor nok til, at en lille godte kan mave sig igennem :o/ Hvad søren gør man ved det ??? Det vil være enormt ærgerligt, at klaske flere brædder på og dermed lukke af for lyset. Istedet køber man en stor plade plexiglas man saver til i mål og pudser, så den passer mellem brædderne på gelænderet. (Der er plexiglas i det to nederste "huller") Det er da helt vildt smart, er det ik ??? Og som I kan se, er det ikke nemt at få øje på, men det er der og det har en helt igennem uundværlig funktion :o)


Asta er fornyelig begyndt at bruge juniordyne, praktisk er det nu, at have et ekstra sæt sengetøj så man har noget at skifte med. Så jeg har syet et af bla. det fine retroblomster-stof fra Stof og Stil. Syet en fin bomuldsblonde på mellem stofferne. Jeg synes faktisk det er blevet ganske tøset forfinet ;o)

mandag den 1. november 2010

Hvor lagde jeg babyen ???

Mine veninde Jane og hendes kæreste fik den sødeste lille prinsesse Astrid i september. Da Karen viste det fineste retrostof fra Stof og Stil, var jeg solgt. Jeg drønede afsted og vendte hjem med det fine stof, som jeg bla. har syet dette søde sæt sengetøj af. Jeg har kombineret det med prikket bomuldsstof. Imellem stofferne har jeg syet en hvid bomuldblonde. Jeg vil gå så langt som at kalde babysengetøjet yndigt :o)



Til denne fugleuro har syet fugle nummer 30 - 36 og har endnu ikke fået pip :o) Der er efterhånden mange af vores venners afkom der har en lign. uro hængende. Den eneste der ikke har, er godten..... :o/ Jeg burde vidst sy en håndfuld fugle til vores søde Asta, men jeg har en idé, der inde i mit hoved stadig er under udvikling :o) Mønsteret til fuglene findes her. Jeg har blot undladt, at ligge den øverste mønsterdel til fold, således det er muligt at sy et fint bånd i til ophængning.


Jane er ligesom jeg selv 1. gang mor. Så da jeg rendte over bogen "Hvor lagde jeg babyen?" af Julia Lahme, kunne jeg ikke lade være med at købe den til hende :o) Til sidst skal den lille prinsesse have 3 hæklede suttekæder. Jeg har udviklet modellen lidt, så den nu har knap i begge ender, hvilket gør at clipsen kan knappes af og sættes over på en anden suttekæde der fx. passer til tøjet. Joh joh, ingen stilforvirring selvom man kun er 1½ måned gammel ;o)