søndag den 26. december 2010

Pludderbukser til Johanne


Godten og min søde "niece" Johanne er på julegave med hinanden. Johanne ønsker sig tøj i str 74, så efter at have fundet en fin lilla bomuldsbluse, gav jeg min søde Morten Korch en lille udfoldring fra sit køn. Han skulle vælge stoffet jeg ville sy pludderbukser af til Johanne i julegave. Jeg synes hans valg er ganske fortræffeligt. Så kom ikke og sig at hankøn ikke kan matche tøj ;o)


Buksernes mønster er Meedom design, taget fra den super tilgængelige bog herover. Den kan jeg varmt anbefale.


fredag den 24. december 2010

Hækleskur til Faster Lone.

Shhh, ikke sladre til godtens søde Faster, min svigerinde Lone, der ønsker at et hæklehus og Clover hæklenåle må ligge under juletræet i aften :o) Hjemmelavede gaver er lige mig, så jeg var selvfølgelig hooked, det er da klart ;o)


Hæklehuset er en anden udformning end den jeg lavede sidst. Lone har ikke brug for så meget plads som mig, derfor kan hendes kommende hækleskur her huse 8 hæklenåle. En stofklap der lukker nedover nålene sikre, at de ikke ryger ud fra hver deres plads. Huset lukkes med bindebånd lavet af hjemmebikset skråbånd. Og vigtigst af alt, værktøjet. De 3 Clover hæklenåle som jeg har købt hos Mette "Bettekun". Mette sælger dem fra sin webshop MEGET billigt, så hvis du ligesom Svigerinden og jeg ikke kan leve uden Clover så kig forbi Mette og gør en god handel.
Jeg er voldsomt spændt på hvad Lone siger til hækeskuret, hvem ved det kan være hun bliver ligeså "hæklebidt" som mig :o))


fredag den 17. december 2010

Et lille Sandnes tørklæde, jeg får ALDRIG tørklæder nok :o)

Tjaa, jeg er bare sådan indrettet, at jeg ikke kan få for mange tørklæder, så kom lige til at lave et mere ;o) Jeg faldt over det fine strømpegarn fra Sandness købt her. Det er hæklet ud i en lang køre. Mønsteret er herfra.

God weekend :o)

tirsdag den 14. december 2010

Endelig tid til blogning, og mit første spæde quilteforsøg.....

Pyh det er godt nok længe siden jeg har blogget. Det er der egentlig flere grunde til. For 3 uger siden kom jeg hjem til et Glaphus der havde haft uindbudte gæster. Vores bagdør hang i laser og huset var rodet. At skrive det er træls er ikke nok. Det er simpelthen møjhamrende irriterende, at nogen vader ind i vores trygge base, bryder vores grænser og efterlader utryghed, spekulationer og en masse arbejde. Grrrrr.
Takket være fantastiske naboer og søde forældre fik det os ikke til at droppe vores årlige juleferie på Djursland. Vi fik det hele lidt på afstand, slappet af og hygget helt vildt foran brændeovnen, mens de 50 cm sne udenfor voksede til nye højder. Jeg havde et utal af kreaprojekter med, dels hjemmelavede julegaver og et forsøgsprojekt som jeg viser frem her:


En quiltet forklæde top til godten, sammen med et par pludderbukser. Jeg har aldrig prøvet at quilte før, men det er bestemt ikke sidste gang. Jeg synes faktisk ikke det var så svært, som jeg havde forventet. Dog ønsker jeg mig en afstandlineal til min symaskine, så quiltningerne kan syes helt nøjagtigt. Dem jeg har lavet her, er syet på mere eller mindre øjemål.

Stoffet er retrostof inspireret 40´erne fra Stof og Stil. På bagsiden er brugt en lækker tynd chambrey, det er den samme bukserne er syet af. Et tyndt skråbånd gør det også ud for en bindelukning. Mønsteret er Meedom design.
Det var vidst første "blog-pip" fra mig, men der kommer flere. For jeg har gang i barselsgaver, julegaver og lidt lækkert til godten :o)

Hygge Hejsa indtil da :o)
Anette