lørdag den 26. februar 2011

GDS fik en ny betydning.

Morten Korch min GDS-husbond (GørDetSelv) gav i dag GDS en ny betydning i Glaphuset. I aften skulle vi have været til en sammenskudsfest hvor vi skulle medbringe smørrebrød. Tjek lige min Morten Korchs ULTRA MULTRA kreative bud på 1 stk højbelagt smørrebrød med fiskefilet :o) Jeg kom desværre ingen steder, da jeg holder mig nærmest en spand :o(

fredag den 25. februar 2011

Held og Lykke

En "Held og Lykke" hjemmenørklet hue til min, imorgen tidl. lokalleder på det ældrecenter hvor jeg arbejder. Hun har haft sin egen røde tråd til at skabe en fantastisk god arbejdsplads. En rød tråd til, at skabe et hus hvor vi trods besparelser og hårde tider, føler vi kan stå inde for en hjertevarm og omsorgsfuld ældrepleje. Hun har vist os vejen, så vi nu er "sporet ind" og vi ved præcis hvad der er vores fælles røde tråd. Hun fortjener gaven her :o)

onsdag den 16. februar 2011

Hvad jeg makker i ???

Jeg har altid et krea-projekt i min kuffert af en dame-taske, projekterne omtaler jeg som "mit taskeprojekt".

Mit nuværende taskeprojekt har godt nok ligget i tasken længe efterhånden. Jeg startede det op da mit forrige taskeprojekt var done, det var den 15/3-2010. Dvs. det snart har været undervejs i et år. Mon det når at blive færdigt inden ???

onsdag den 9. februar 2011

E. Gynther hitter stadig i Glaphuset :o)

Jeg må endnu engang lave et indlæg om den gode Elsebeth Gynther og hendes lovely´e mønstre. Hvorfor er det jeg synes EG hitter ??? Jeg kan rigtig godt li´ hendes designs, de bløde former, pasformen, skråbåndene og ikke mindst hendes måde, at designe tøjet på så det kan "vokse med barnet" og dermed bruges i længere tid.


Hele sættet er syet i materialer fra Stof og Stil. Det mønstrede er babyfløjl og det stribede jersey. Apropo jersey, så kan jeg ikke tage æren for at have syet blusen. Jeg har ALDRIG kunnet fordrage, at sy i jersey, men min søde mor har syet towlig meget jersey-kluns til mine søskende og mig da vi var børn. Hun har om nogen jersey-evnerne :o) Striberne var fine, men mine evner rakte ikke, mor Anny syede blusen :o) Jeg er ved, at have et ganske godt tag på skråbåndene, specielt at få dem syet på i skarpe rundinger. Skråbåndet er syet i patchwork stof også fra S&S.


Et par eksempler på hvordan tøjet kan vokse med godten ses herover. Knapperne kan flyttes, så længden på bukserne kan øges. Elastikken nederst i buksebenene gir en fin poseeffekt, men gør også at benlængden her kan følge med. Det er da genialt, ik ???

lørdag den 5. februar 2011

Inspireret af Bournonville. P-puder vol 1.

For noget tid siden lavede Sara der har bloggen Bournonville dette indlæg. Jeg har det ligesom Sara, jeg vil gerne have flere farver ind i vores hjem, samtidig med jeg lære nye teknikker. Patchwork begynder mere og mere at få sit tag i mig :o)

Puderne i vores sofa er kedelige og ensfarvede. De trænger til nye betræk. Betrækket er syet i 6-kanter, de er noget større end mit sidste 6-kant projekt, hvorfor mon ;o) Jeg har længe haft lyst til at prøve, at quilte patchwork, derfor har jeg quiltet forsiden her med pladevat og et lag lærredsstof. (Se øverste billede) Det gør at puden blir mere stiv, holder bedre sin facon og får puden til, at se en anelse mere lækker ud end de andre der kun er i et lag stof.

onsdag den 2. februar 2011

Hæklet sejlgarn

Forleden fik Glaphus-køkkenet en ordentlig overhaling, hvad dukkede ud af køkkenskabets inderste ??? En bordskåner hæklet i sejlgarn. Hæklet som en stor oldemorfirkant. Tænk sig den havde jeg glemt :o) Jeg havde for flere år siden en idé om at jeg kunne hækle intet mindre end en puf i sejlgarn..... Bum bum buuuuum. Jeg måtte konstatere, at sådan noget sejlgarn er usandsynligt grov at hækle i. Min hæklearm tabte :o( Så det blev kun til en "sejlgarnsoldemorskåner" Tjaa hvorfor ikke :o)