torsdag den 30. juni 2011

Det gror, det gror i den dovne.....


Specielt skovjordbærene i spisebedet gror og spytter ud med små lækkkerbiskner. Godtens små arme har lært at brede bladene til side, for så at stikke en lille hånd ned og guffe guffe :o)

Og jeg skal da lige love for de vil brede sig de skovjordbær. Se bare her, de mange overløbere, det er da en fornøjelse uden lige :o) Det er meningen at skovjordbærene skal dække hele bunden i spisebedet, og blot holdes inde med plænklipperen.

Udover skovjordbær har vi sat forskellige frugtbuske, blåbær, solbær, ribs og stikkelsbær. Derudover citronmelisse, purløg og lidt flere forskellige krydderurter.

Tæt på spisebedet er "rummet" der på sigt skal ligge hus til en bålplads. Det er indrammet af Sargentæble og fjeldribs. Mellem Fjeldribsene har Morten Korch lavet et "hold-ukrudt-nede-forsøg" hvilket vil sige, at han har sået hvidkløver. Kløveren står som et blødt tæppe rundt om planterne, fint at se på, og da særligt når det dækker så godt, at ukrudten holdes væk ;o)

Midt mellem fjeldribsene har vi sat en hyld, der kommet ganske godt.


Med 5 kubikmeter strandsand, blev sandhullet færdig og godten elsker det. Jeg må virkelig rose Morten Korch for det store arbejde. Det er jo en drøm af et sandhul. Fliserne rundt gør det nemt for os at lege med, og så er de så bredde at sandet ikke når ud på græsset hvis der kastes lidt rundt med det. Vi har fået lavet et stort net på mål til overdækning. En fiskenetsproducent i Brønderslev kunne klare den opgave. Det var godt nok lidt peberet, men der er ikke noget værre end kattelort og andet klamt i et sandhul. "Rummet" her er indrammet af Kranstop som blir ca 50cm højt. Det har blomstret med små fine hvide blomster. Her til aften har vi netop købt et legehus til godten der også skal stå her. Glæder mig allerede til, at gå amok med at male og sy gardiner og andet godt til huset :o)


I næste "rum" hvor Hr. Vippedyr bor, kommer de uægte jasmin rigtig godt fra start. Det er en sjov busk sådan en jasmin, ranglet, spinkel og lidt snørklet. De er netop sprunget ud i denne uge med fine hvide blomster.

Under jasminerne er plantet Vinca, som er et mindre lue-helved, at holde fri for ukrudt..... Ikke desto mindre er Vincaen begyndt, at brede sig med små overløbere. Det er meningen, at det ligesom skovjordbærene, skal vokse sig helt tæt så ukrudt ikke kommer igennem, og ellers holdes inde med plæneklipperen. Udover Hr. Vippedyr skal et gyngestativ også gerne flytte ind her :o) Det skal da lige nævnes, at vi til en nabofest allerede har fået tilnavnet "Børnenes paradis". Det blev jeg da lidt glad i låget over at høre :o)

Flagstangen blir brugt flittigt her henover forår og sommer. Vi flager nemlig ikke kun når det er Glaphusets beboere der fylder år, vi flager også for naboens tre børn ;o) Det er ret så hyggeligt :o)

I et trekantbed står Gul Buskpotentil. Jeg har egentlig aldrig været så pjattet med den busk. Men dem vi har fået fingerne i, har nogle usædvanligt store fine blomster, alverdens insekter elsker at sidde deri. Så jeg trækker lige min "ikke-pjattethed" tilbage :o)

Er det ikke i børnesangen "En lillenisse rejste" at han møder kæmpekålen ??? Så tror jeg den lille nisse har været her forbi. Vi har endnu ikke lagt "plænen" om, det venter vi med til sensommeren. Dvs. det er den oprindelige ko-græsmark der udgør vores plæne i øjeblikket. Ikke noget, at sige til godten nogengange kan synes det er helt uoverskueligt at forsere kæmpekål på sin vej til sandhullet :o/

Jeg har det med, at finde på alle mulige skøre huskeregler og navne. Sidst var det ukrudtet der stod for tur. Morten Korch skal bare lige huske mine "huskeregler" så vi er enige om hvad vi snakker om ;o) Her er det mit hadningsukrudt:


1. Fugleklistergræs - Fuglegræs.
2. Den ledeste heksetand -Tvetand.
3. Stikke stikke tidsel - Tidsel.
4. Rævepis - Ved du hvad den hedder ???

Det smukkeste træ og stortset det eneste vi har på grunden, er vores store hængebirk. Det er næsten som, at ligge ved havet, når man ligger under den og vinden slår rundt med de lange grene.

Vildthaven i år ligger hus til Honningurt, Fodermarvkål og Solsikker. Der en utrolig summen fra tusindvis af insekter når vi går rundt derude. Inde imellem står frugttræer og Godtens rødbøg.

Morten Korch har med hjælp fra buskerydder og plæneklipper slået små stier rundt, så frugttræerne står frit og fremkommeligt. Det blir kun sjovere og sjovere, at gå rundt på stierne, i takt med det hele blir højere :o)

Det var hvad rundturen i vores dovne have havde at byde på. Nu har jeg også siddet ved puteren i et par timer for, at lave dette inglæg, så håber der er nogle der får lidt ud af det :o)

Kh Anette.
Forsat god sommer derude.

BLOGHJÆLP: Kan nogen mon sige mig hvorfor billeder og tekst hopper sådan rundt mellem hinanden ??? Det er stortset en umulig opgave for mig, at få samme afstand mellem billeder og tekst. Det er tilbagevendende problem..... :o(

søndag den 26. juni 2011

Barselsgave til Mollie og lidt om vores Dovne Have

Jeg skal snart på barselsvisit ved Mollie og hendes mor. Glæder mig og har selvfølgelig hjemmebikset lidt til den lille prinsesse :o)


Jepp, har sørme hæklet endnu en vest i opskriften fra Familien journalen. Den er nem at hækle, og i lækker økologisk alpakka fra hjertegarn er den lige i øjet. Det blev også til et par hæklede spisesmække efter mit eget mønster som kan findes her.


Der er ganske stille på bloggen, hvilket skyldes vores Dovne Have. Netop nu sidder jeg og føler mig som en på 80år..... Jeg har ligget ret så meget med enden i vejret og luet i de mange bede. Fornøjelsen bagefter er stor, når blot jeg "glemmer", at det snart er påkrævet igen ;o) Jeg lover snart at flashe nogle billeder derude fra :o)

Er mon nogen af jer kære bloggere der kender til lækre og inspirerende haveblogs ??? Så er jeg er voldsomt interesseret :o)


Vi ses derude, på snarligt gensyn.
Anette

fredag den 24. juni 2011

Et lille pip herfra :o)

Der er stille som graven herpå bloggen.....


Årstiden gir en masse glæder udendørs, det blir til ret så meget mindre indendøre.
Lur mig om der ikke snart kommer et par indlæg med et par barselsgaver der er faldet af min hæklenål ;o)