lørdag den 28. april 2012

Storken kom med en Tvebak :o)

Den 18. april, 14 dage før termin, kom vores lille Tvebak til verden :o) En skøn lille pige med navnet Vigga, bor nu i Glaphuset sammen med Godten, Morten Korch og mig. En naturlig og ukompliceret fødsel, hvilket var meget mere end vi nogensinde havde turdet håbe på, efter sidste graviditet og fødsel. Så lykken vil ingen ende tage her hos os :o)

fredag den 20. april 2012

Hæklet og syet nøglesnor.

Min søde veninde Trine fylder år i dag. Hun ønsker sig en hæklet nøglesnor, så jeg har været lidt i tænkeboks over hvordan den skulle laves. Jeg er selv MEGET glad for nøglesnore. De har hjulpet mig mange gange fra, at gå total panik over ikke at kunne finde mine nøgler i en rodet dametaske :o)

Jeg er endt med at hækle en lang strimmel, ligesom til mine suttesnore, se opskriften her. For ar give en markering af kanten har jeg hæklet en omgang krebsemasker som afsluttende omgang. 


Så har jeg klippet en masse forskellige stykker stof, alle lidt på skrå, så de ikke har samme længde når de syes på snoren. Og vupti, så var den lavet. Jeg synes den er blevet ganske vellykket, tror også jeg skal have lavet en til mig selv på et tidspunkt :o) Nu må vi se hvor meget hende Tvebak lader mig nå inden hun melder sin ankomst ;o)

onsdag den 4. april 2012

Stramaj hjelm til Ella.

Den 28. marts kom Ella til verden. Jeg har glædet mig afsindigt til at flashe Elsebeth Gynther hjelmen her, som jeg har lavet til Ella. Jeg synes simpelthen den er blevet SÅ vellykket.

Jeg synes jeg har ramt farvesammensætningen lige i øjet, det er ofte der, jeg synes jeg rammer lidt ved siden af.

Jeg har kantet den med sort skråbånd med hvide prikker fra Stof og Stil. Jeg skal have købt mere af det, for det er bare rigtig fint og passer til det meste :o)

Stramajen er fra en gammel klokkestreng. Det gjorde lidt ved mig da jeg på 2 minutter havde klippet den fra hinanden..... Pyha, tænk sig, den der har siddet og brugt aftener på at brodere, for at jeg så splitter den ad på 2 minutter. På den anden side har den fået nyt liv, og den ville aldrig været kommet op at hænge.

Hjelmen er foret med det samme babyfløjl som den er på siderne udvendigt.

Inde hos Fru Madsens nørlerier har jeg fundet denne fine opskrift på hæklet babyfutter. De er vældig hurtigt hæklet, nemme og så er der rig mulighed for at få brugt diverse rest garn :o)

Fru Madsens blog er en fantastisk skøn blog med et utal at lækre hækleopskrifter hun selv har lavet. Fru Madsens blog er som vand på min mølle ;o)

Jeg har pimpet babyfutten lidt op med en lille hæklet blomst lavet i broderigarn.

søndag den 1. april 2012

Zpaghetti doilie

Jeg har haft tilgode at hækle i det famøse Zpaghetti garn, men nu er det fortid :o) Det er dog ikke uden et ømt håndled og trætte arme, for det er tungt at arbejde med. Jeg har brugt dette doiliemønster, de 2 ruller Zpaghetti fik dog hurtigt ben at gå på, så de sidste 2 omgange måtte jeg undlade.


Jeg har lagt en duplo klods på så man kan få en idé om størrelsen. Jeg vil tro den er omkring 80cm i diameter.  Jeg har tidligere hæklet den samme doilie i muresnor. Den er nem at hækle og kan udvides i det uendelige.