søndag den 30. september 2012

Stramaj på en fin måde

Endnu et "fanget på den gode måde" projekt :o) En broderet navnepude, denne gang til Tvebakken. Jeg har jo en del projekter til hende, for bare fordi hun er nr 2, skal hun ikke undvære de samme hjemmenørklerier som Godten, fik da jeg var på barsel med hende. Til hende lavede jeg denne broderede navnepude.


Puden er 40x40cm med naturfyld, købt i Ikea. Stofferne er alle fra Stof og Stil, og for engang skyld synes jeg egentlig jeg er sluppet ok fra sammensætningen. Det var jeg lidt spændt på, nu de alle er så mønstret. Men måske den ensfarvede i midten med broderiet "samler" udtrykket i puden.


Teknikken med at brodere direkte på stoffet hedder "Stramaj teknik med udtrækning af tråde" se her hvordan man gør. Der er jo ingen grænser for hvad der kan broderes og broderes på :o) Og ja, det er en sjov teknik :o)


Nå ja, så har alting jo en bagside ;o)

fredag den 28. september 2012

Kan I holde på en hemmelighed ???

Jeg er "fanget", på den fede måde altså ;o) Fanget af alle de krea-ting, jeg lavede under min sidste barsel til Godten. Tvebakken skal jo have de samme krea-ting fra sin Mutti´s hånd. Så nu har jeg lavet en liste så lang. Den har endda bragt mig ud i en lille "synd". Kan I holde på en hemmelighed ??? Jeg har nu i et halvt år lagt øre til Morten Korch, der gang på gang pænt spørg mig om jeg ikke vil sy en ny lynlås i hans arbejdsbukser..... Jeg HADER at skifte lynlåse..... Det tager mig SÅ lang tid og sjovt er det ikke. Så for at "rense" min samvittighed, har jeg betalt den lokale skrædder for at hjælpe mig af med "byrden". Tænk sig, sølle 130kr for syarbejde og lynlås. Det kunne jeg ikke have gjort billigere ;o) Og nu er alle glade :o)

Tvebakken har netop fået sig en flagranke med navn. Hyggeligt projekt. Nu mangler hun blot et værelse at hænge den op på :o)


Jeg har brugt Snap ITC som er en skrifttype fra word, som skabelon til bogstaverne. Det er en god type, fordi den er så kantet. Det gør den nem at applikere på med tæt zigzag.


Og så har jeg lavet en snor af merciceret bomuld på en strikkelise som ophæng.


Vil ønske jer alle en skøn weekend med en form for kærlighedserklæring fra Steen og Stoffer. Har altid været glad for de to gutter :o)

mandag den 24. september 2012

Den sidste i denne omgang i hvert fald.

Det er mere end et år siden jeg besluttede mig for at få flere farver ind i vores hjem. Med forskellige patchwork tekniker ville jeg lave nye puder til sofaen. 7 stk er det blevet til i alt, her kommer den sidste :o)


Jeg har quiltet alle pudernes forside med pladevat, det gør, at de holder formen bedre og er mere faste i det.

fredag den 21. september 2012

Er du der igen din lille bandit.....

Kan du så smutte ud af vores Dovne Have...... Grrrr, den lille skid beskære vores nyplantede have lige rigeligt. Frugttræer, skovjordbær, frugtbuske vildt beplantning, intet går fri..... Her vader Banditten blot 3m fra stuevinduet. Godtens kommentar da hun kiggede ud og fik øje på den: "Jeg vil ud og ae den" ;o) Jeg har skrevet det før, og gør det igen. Det er et smukt syn og vi føler os da alt andet lige heldige over at bo så naturskønt, da også harer og fasaner dagligt besøger os. Men kunne de da blot alle komme på besøg og lade beskæresaksen blive hjemme, så var vi glade. 

tirsdag den 18. september 2012

Hæklet sjal med Crocodile stitch - Havfruesjalet.

Nu begynder jeg, at få hints om, at der da vidst er lige rigeligt stille her på bloggen efter Tvebakken er kommet til verden...... Ja, hun er forøvrigt 5 mdr i dag :o) Men krea-stilhed er her altså ikke, bare rolig ;o)

Min svigerinde købte for et halvt års tid siden et mønster på Havfruesjalet. Mildest talt en meget dårlig opskrift, som den mest garvede hækler ville gå kold over. Svigerinden var i hæklekrise over "store huller" og hjælpen var kærkommen. 


Jeg blev stædig, MEGET stædig. Købte en masse strømpegarn og begyndte på sjalet, tiltænkt Godtens dagplejer som "Tak for 2 FANTASTISKE år" gave. Jeg knækkede mønsteret ud fra opskriften (troede jeg) Men måtte langt henne i projektet konstatere, det var forkert...... Mine Crocodile Stitch er på række, men de skulle have været forskudt og mere fiskeskæl-agtige..... 


Da jeg hjalp svigerinden igang, sendte jeg dette You Tube link til hende, og hun kom godt fra start, og ikke mindst rigtigt fra start. Min stædighed overmandede mig og jeg gik igang uden at tjekke linket ud..... 


Resultatet taler for sig selv, og jeg kan nu godt li´ sjalet trods "det er forkert. Nu luner det på en fantastisk dejlig kvinde, som om nogen har fortjent det. Hun har nemlig givet vores dejlige Godte den bedste balast til nu at udforske livet i børnehaven.


Stædigheden vil dog ingen ende tage. Jeg er gået igang igen...... ;o) Nu med et nyt sjal til mig selv, som er "rigtigt" hæklet i Drops Delight i grå nuancer :o) Tak til You Tube damen med de lange negle :o)