fredag den 28. december 2012

Lapper til Godten

Jeg har helt glemt at vise jer Godtens færdige biltæppe. Det er holdt hovedsagligt i røde og blå nuancer. Det er ligesom Sveskens tæppe lavet af stofrester og rester fra diverse projekter. Jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet, det er Godten også, for hun bruger det som sengetæppe og sover med det hver nat. Det passer perfekt til en juniorseng.


En lap er broderet med hendes navn med denne sjove teknik.


Med samme teknik har jeg broderet hendes forbogstav.


Måtte også lige brodere et par elefanter på en lap. For Godten har været betaget af elefanter og deres super seje snabel der minder om et sugerør ;o)


Et orkidé broderi jeg har haft liggende i rigtig mange år er kommet frem i lyset og pryder nu på tæppet.


Det har ligesom da jeg syede Sveskens tæppe, været sjovt at hitte på forskellige idéer til lapper. Jeg har bla. fundet inspiration i forskellig patchwork bøger.


Begge pigers tæpper er færdige og giver en masse dejlige farver på deres værelse. Sveskens til venstre i lilla og grønne nuancer og Godtens til højre i røde og blå nuancer. Jeg er blevet lidt grebet af at lave tæpper, så et tæppe til mig selv er under idéudvikling :o)

tirsdag den 25. december 2012

Hæklede Sangild pulsvarmere

Jeg er blevet ganske glad for modellen her, som Sidsel Sangild kan tage æren for at have designet. Jeg har hæklet dem i en lækker blød Alpakka fra Dale garn købt hos Bettekun. De er så bløde og lækre og ikke mindst varme. Min svigerinde og veninde har begge fået et par i julegave, nu er jeg ved at lave et par til mig selv :o)


Det fine bølgemønster kan godt drille lidt indtil koden er knækket, så kører det bare derud af :o) Og så er det meget elastisk. Kan varmt anbefale at hækle dem :o)

lørdag den 22. december 2012

Fødselsdagsgave til svigermor


Min svigermor har fornyelig haft fødselsdag. Hun ønskede sig en pude i sprælske farver. Hmm, så er det lige med at vælge de rigtige. Jeg endte med at lade mig inspirere af hendes nye briller som er røde.


Jeg syer ikke puder uden jeg quilter dem med pladevat på forsiden. De holder sig bare pænere i faconen og er mere faste i det når det lige blir "stivet" af.

onsdag den 19. december 2012

Morfar Minder #5 - Ind med krystallerne

Jeg har arvet en fin krystalvase, og jeg kan egentlig rigtig godt li krystal. De millimeter fine slibninger får solens stråler til at lege gennem glasset i alle regnbuensfarver, når de rammer . Og så er der en lille messing figur af Menneken Pis statuen som står i Bruxelles, men også som kopi i Bogense. Min Morfar var ærke Fynbo, og den lille figur stod på hans skrivebord og tissede, sikke noget ;o)


Jeg har også arvet en masse krystal- og glasskåle. Der er bare mere sjæl over dem end nogle nye.


Rosendahl skålen til venstre kommer ligefrem til at fremstå kedelig.

lørdag den 15. december 2012

Jul i Glaplyst

Sidste år synes jeg Morten Korch var ved, at gå lige rigelig i selvsving, da han satte lysende istapper på Glaplyst..... Indrømmet !!! Kæææft mand. hvor ser det bare hyggeligt ud. Strøm i legehuset kan varmt anbefales :o) I bliver lige bombarderet med billeder, beklager den dårlige kvalitet.






Jeg ved ikke med jer, men jeg får lyst til at pynte til jul derude..... Kan I ikke se det for jer, et lille juletræ med lys, kravlenisser og hjerter i vinduerne ??? Det legehus vil ingen ende tage, det griber konstant om sig ;o) Men julepynten når jeg ikke i år. (Desværre, sidder ellers og bliver mere og mere grebet) ;o)

onsdag den 12. december 2012

Morfar Minder #4 - En ny og en gammel samling

Jeg har arvet de skønneste farverige bøjler, men vil rigtig gerne have flere, så nu starter jeg en ny samling. Så kære familie og venner, har I nogle "flet-bøjler" liggende i overvejer at skille jer af med, så tænk gerne på mig inden de ryger lodret :o)


Her er min gamle samling. Takket være min Morfar er samlingen efterhånden ganske stor. Han var nemlig så sød at hjælpe mig og samlingen voksede med hast. Nu er Morfars Madam Blå også blevet en del af min samling. Vores køkken minder efterhånden mere og mere om et museumskøkken, dog er det gamle emalje ofte i brug og virker fortræffeligt :o)


Fortid mødte nutid. Denne KÆMPE store 20 ltr´s emaljegryde virke sjovt nok på induktion, så forleden gav vi os i kast med at koge en ordentlig baljefuld suppe. Gryden har jernbund og vejer i sig selv ganske pænt. Den har været brugt til kogetøjet  ;o) Sjovt at tænke på. Heldigvis er vi de lykkelige ejere af en vaskemaskine, så vi nøjes med at koge suppe i den :o) Med den som en del af samlingen, er jeg blevet enig med Morten Korch om at samlingen vidst er ved at være komplet ;o)

søndag den 9. december 2012

Julekjoler til pigerne.

Jeg griner lidt indvendig mens jeg skriver dette indlæg :o)))) Min mor syede ofte ens tøj til min søster og jeg da vi var små. Jeg husker det både som sjovt og trælst. Nu sidder jeg selv og syer ens kjoler til vores piger ;o) Sådan er der så meget :o)


Det er mønsteret på den velkendte Elsebeth Gynther spencer jeg har brugt. Kjolerne er syet i en mørkelilla babyfløjl.


Skråbåndene valgte ikke at drille mig, så det har egentlig ikke taget ret lang tid at sy kjolerne.


Bluserne er fra Freds World, Green Cotton. Lækre kvaliteter af bomuld, der holder farverne vask efter vask :o) Modellerne er lidt forskelligt udformet, men ser umiddelbart ens ud :o)


Ens kjoler eller ej, jeg glæder mig nu til at komme mine to piger i kjolerne juleaften :o)

fredag den 7. december 2012

Morfar Minder #3 - Julepynt og Skoldkopper

Jeg har arvet min Morfars julepynt, det bringer minder frem :o) Flere af tingene er nogle min mor har fået i pakkekalender som barn, bla. den fine perlestjerne :o) 


Godten har fået skoldkopper, så hygge indendøre er hverdagen for hende. Hun har forelsket sig hovedkuls i den gamle klassiker "Julebal i Nisseland". Max dosis er dog 1 x dgl. Godt nok er den indbegrebet af jul i min verden, meeeeen der er dog grænser for hvor mange gange jeg orker at se den. Så tager vi et afsnit af "Alletiders Jul" der er Glaphus julekalenderen i år.



Lidt billeder af julepynt in action.
Glædelig jul derude :o)

onsdag den 5. december 2012

Navnepude til Svesken

Navnepude er en af de der ting som jeg også lavede til Godten da jeg var på barsel med hende, se den her. Og der skal i hvert fald ikke gøres forskel, så nu blev den også færdig. Den er 40*60 i naturfyld, så det er sådan en "slænge/gulvpude" og ikke en sofapude :o)


 Bogstaverne er dem jeg næsten altid bruger til applikation. Snap ITC fra word. Applikeret på en lækker babyfløjl.


Bagsiden er også den lækre babyfløjl. Har jeg sagt hvor skønt jeg synes det er at sy i babyfløjl ??? Det kan varieres i det uendelige til beklædning og bolig. I love it ;o)

søndag den 2. december 2012

Morfar Minder #2 - Det gamle ur.

"Det er et Junghans" kan jeg høre min Morfar sige :o)


Uret stod på hans teaktræsskænk inden i den pæne stue. Der var noget hyggeligt og velkendt ved at dumpe ned i de bløde og lave sofamøbler og lytte til urets tikken og ikke mindst dets slag hver time. Uret er indbegrebet af lyden af min Morfars stue :o)


Der er noget fascinerende over mekanikken i sådan et optræksur, tandhjulene, pendulet og klokkeværket. Uret må en tur omkring urmageren, for det vil ikke gå og slå rigtigt. Og det skal det komme til, ligesom det gjorde hjemme i min Morfars stue. Det har stået fremme i Glaphusets stue siden dagen efter min Morfars død. Nu er jeg ved vænne mig til det, men det føles nu stadig forkert, at det står hjemme hos os, for det vidner om at det hjem det stod i er under opløsning. En meget underlig følelse, mens min fornuft siger mig at sådan er livet. Jeg glæder mig over, at alle hans ting kommer til, at stå i vores og mine søskendes hjem, hvor vi altid vil kunne spotte dem og sende vores søde Morfar en kærlig tanke :o)