torsdag den 31. januar 2013

EG-hjelm til Lille E.


Åh i dag har Svesken og jeg været på barselsvisit hos søde Trine Søhest og lille Esther. 5 uger gammel, stor og alligevel lillebitte. Det er utroligt hvad der sker med de små poder på kort tid. Svesken var en KÆMPE i forhold til med sine 9 måneder ude i verden.


Jeg har syet den gode gamle klassiker af en Elsebeth Gynther hjelm til Trine ;o) 


Den er syet af babyfløjl og foret med det også. Det gør den dejlig lun for et lille hoved at have på.


Midterstykket er syet af stofstrimler i forskellige bredder der er syet sammen til et stykke.

torsdag den 24. januar 2013

Fastelavn 2013

Prinsesse af Glapmosen, her er hun, syet efter alle kunstens regler.


Godten har selv valgt farven, en anelse meget pink, men det var sådan hun ville have det ;o) Mønster til kjolen har jeg fra et af "Ingelise Sy- og Strik"´s fastelavnshæfter, dog med nogle justeringer. Oprindeligt er kjolen helt glat på forstykket, men jeg synes den var lidt for kedelig. Noget måtte der gøres ;o)


Jeg har brugt en strimmel organza (tror jeg nok det er) rynket det og syet på foran for at skabe en form for livsstykke. Pailletbåndene er syet på så de ligner snøre.


Båndet er syet på ved at sy over båndet mellem hver paillet i hånd.


Draperingerne op midt for og midt bag er lavet ret simpelt ved blot at løfte organzaen op og så sy den sammen. En lille pyntesløjfe skjuler sammensyningen.


Pufærmerne er også af organza. For at skabe sammenhæng til sløjferne på underdelen har jeg også syet nogle på hvert ærme.


Bagsiden har ligeledes en drapering. Nu er der lidt vind i skørterne på billedet, men jeg har syet et tylskørte inderst til at give kjolen noget fyld. Men gud hvor jeg HADER at sy tylskørter. Har vidst syet for mange af dem gennem tiden ;o)


Kjolen lukkes i rykken med knapper med trenser. Tænkte at en lynlås var dum, derfor valgte jeg knapper. oprindeligt var det trykknapper, men er det en fin og fiks løsning ??? Nej vel ;o)


Det er endt med en syet krone. Mest ud fra at den betragtning at den skal kunne holde uden at gå i stykker, modsat plastik eller pap. 


Jeg har strøget Velodon på kronens inderside, som er samme stof som kjolen, derefter syet den sammen med guldstoffet. For at skjule syningen og skabe sammenhæng, er der også her syet et pailletbånd på :o)


Alt i alt et fantastisk sjovt projekt. Jeg elsker fastelavn :o) Godten er henrykt og danser rundt i sin nye kjole. Ja hun har sågar allerede bestilt en kjole i lilla til næste år, for der vil denne være for lille ;o) Det ønske opfylder jeg selvfølgelig hellere end gerne, selvom den har taget en hel weekend fra morgen til aften at sy ;o) Så er det jo godt der er en Sveske der kan arve ;o) 

God fastelavn derude :o)
Anette

mandag den 21. januar 2013

Fastelavnskostume undervejs / Morfar Minder #6 - Smaddersmart teaktræsdims

Godtens fastelavnskostume er undervejs :o) Ih hvor jeg elsker fastelavn, og i år vil hun endelig have en prinsessekjole. En anelse meget pink, men det er hende der har fået lov at bestemme :o)


Vi er snart igennem hele min Morfars hus. Det har været en god oplevelse, trods årsagen dertil stadig er enorm trist. Jeg har længe ledt med lys og lygte efter sådan en lille teaktræs-huskedims som den her. Midt under oprydningen i huset fandt jeg på en hylde ved kældertrappen, godt gemt i alverdens ting og sager, lige hvad jeg har ledt efter :o) Nu har den fået teaktræsolie og mangler blot at blive hængt op. Den er smadder praktisk med den der afrivningsdims ;o)


Vi fandt også den her "bog" eller resterne af den. For omslaget er væk. Men det gør ikke indholdet mindre spændende. Med flere billeder end tekst lod jeg mig rive med af historien, en historie som alle bør kende.