torsdag den 2. oktober 2014

Sommeren i Den Dovne Have - Morfar Minder #10

Så er der igen livstegn fra Glaphuset :o) Vi har været travlt beskæftiget med store og små step i haven, så kreative sysler indendøre er blevet indendørs mens vi rykkede ud for sommeren.


Morten Korch har i sommerens løb blandt andet hyggede sig med nogle lækre GDS-projekter. Et af de fedeste er et bålsted med tilhørende bænke. Bålstedet er 2 meter i diameter, det skråner ind mod midten. Først er der gravet græstørv af, og det øverste lag muld er fjernet, for at der blev plads til sand, at sætte stenene i. En stor sten, som vi har fundet på grunden ved en af de mange grave-projekter, blev lagt først til at danne midten. Herefter blev mindre sten lagt rundt langs kanten, for at sikre en pæn kant. Derefter er resten fyldt ud med marksten, hvor størsteparten er sat med spidsen ned ad.


Der går rigtig mange sten til brolægning som her. Jeg vil næsten gå så langt, som til at sige der går dobbelt så mange som man tror. Da stenene var lagt blev der fyldt ud mellem dem med Dansand fugesand som med tiden hærder og bliver hårdt, men vand kan stadig trække igennem det. Det er piv smart, for der kommer ikke til at stå vand i bålstedet når det regner, og samtidig har ukrudtet ikke en chance :o)


Morten Korch har også lavet de fedeste bænke, til at sætte rundt om bålstedet. De er lavet af Treller, som normalt bruges på stilladser til at gå på. Bænkene er 2,20 meter lange, og der går 2 treller pr. bænk. Jeg synes simpelthen de er blevet SÅ anvendelige, enkle og rustikke, ja ind imellem synes jeg næsten de ser helt design-agtige ud ;o) I kan tro manden min har fået meget ros af såvel hans kone som gæster i haven gennem sommeren :o)


De er nemme at flytte med og så har de bare en skøn lethed over sig, som passer super fint ind i haven.


Bålstedet er placeret i et indtil da, urørt "rum" i haven. Rummet har hele tiden været tiltænkt en form for lejrplads, som er en vaskeægte spejdere værdig. Mindre kan ikke gøre det :o) Forrest ses spise-bedet, som i år også har huset vores livs første georginer :o) De kan varmt anbefales ;o)


I år har vi endnu engang kunnet glæde os over den haveplan, vi investerede i for 6 år siden. Rum-inddelingen bliver mere og mere tydelig fra år til år. Det er fx. næsten ikke til at ane det store sandhul foran Glaplyst herover :o)


Sandhullet har godt nok givet mange mange timer for såvel Godten som Svesken. Idéen med den brede kanten rundt, så man uden videre som voksen kan sidde og lege med, fungere helt efter hensigten.


For 2 år siden lavede Morten Korch dette lækre gyngestativ af massive egestolper. Det er ligesom bænkene let og lækkert i dets udtryk. Da overliggeren på stativet skulle lægges på, måtte vi hyre en lastbil med kran til at komme forbi og løfte den op. Så det gyngestativ står der nok de næste 500 år ;o)


I år er solkrogen også blevet fyldt ud. Dels med 2 lækre hængekøjer og så et dejligt Morfar minde, et sol ur :o)


Køjerne er hængt op på egestolper, hvor den midterste holder begge hængekøjer. Køjen til venstre er en mexicansk familiehængekøje, flettet som et net i nylon og bomuld. Det er den bedste hængekøje til dato, at tage en slapper i. Køjen til højre er af bomuldslærred, den er købt ved Udeliv. Den er den mest børnevenlige af de to, da små fingre og tæer ikke kan sidde fast, og så er den dybere hvilket gør den sjov at tumle i når den kan laves til en hule ;o)


Ophængene er virkelig kram, og der hersker ingen tvivl om at de kan holde. De er købt sammen med den mexicanske køje ved Køjeshoppen.


Jeg arvede min Morfars sol ur. Jeg har fortrudt jeg ikke fik taget "før-billeder", for uret har været til intet mindre end Gørtler. Uret er blevet sandblæst, malet og lakeret. Messingpilen og kobberet i "ur-skiven" er blevet pudset op. Oprindeligt stod uret på en hvidkalket sokkel af Leca. Jeg var på udkig efter en sokkel det passede til det ny istandsatte klenodie og vores Dovne Have. Jeg ønskede mig en stor kampesten. En aften trillede en traktor med bakskovl med en stor sten på ind foran Glaphuset. Det var mine svigerforældre der lige havde fundet en sten, vi kunne se om kunne passe :o) Den passer perfekt, Morten Korch har boret hul i stenen og sat en gevind stang i, så uret kan tages ind om vinteren.


Om klokken passer på uret ??? Selvfølgelig gør den det :o) Som I kan se her kaster pilen en skyggen ned på 11 tallet, så er det snart tid til frokost ;o)


Vi har haft det dejligste sommerhalvår i haven med indvielse af bålsted, sommeraftener i hver vores drømmeseng, middagslur i hængekøjerne, rock og rul og sandkager i Glaplyst, og familie og venner der har slået vejen forbi :o) Haven fungere lige nøjagtig som vi havde ønsket os. Det er en stor fornøjelse :o)


Til slut får I et billed af Morten Korch´s pædagogiske streg ;o) I år har Svesken også for alvor lært at hun må cykle, løbe og gå til den gule streg i indkørslen. Naboerne har haft mange sjove bud på hvad den skulle bruges til ;o) 

Tak for nu kære læsere. Nu går vi efteråret og vinteren i møde, så tør vidst godt love, at der vil komme flere kreative indlæg her på bloggen :o)

Indtil da må I have en dejlig weekend :o)
På gensyn

Anette.

4 kommentarer:

  1. Hold nu op en skøn anvendelig have med plads til alle og alt.
    De bænker er så seje og lækre. Kan godt forstå manden får ros.

    SvarSlet
    Svar
    1. 1000 tak for de pæne ord. Du har nemlig set helt rigtigt, det er en have med plads til alt og alle ;o)

      Slet
  2. I har haft en travl sommer :O)
    Hold da op for en fed have, I har fået.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har været en fantastisk skøn sommer Randi :o) Jeg elsker når det bliver forår, og vi alle for hver dag flytter mere og mere ud af Glaphuset og ind Den Dovne Have :o)

      Slet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)