onsdag den 27. februar 2013

Kan I huske Glaplyst, vores toptunede legehus ???

Legehuset Glaplyst er et formidabelt godt eksempel på hvordan kreativiteterne har det med at gribe om sig her hos os. Kan I huske de mange ting jeg lavede til huset, og hvordan gamle blonder, amagerhylde og skakternet linolium blev til et fantastisk legehus til Godten ???
Sikke vi alle glæder os til det blir forår og vi kan komme ud og lege og rode i vores Dovne Have :o)


Tag et kik indenfor ved at klikke her.

mandag den 25. februar 2013

3m langt banner skal blive til en taske, men hvordan ???

Jeg er blevet voldsomt inspireret af Ingelise fra det nye strikkeforum :o) Hun syer tasker ud af presseninger fra lastbiler og brugte bannere.


Jeg har fået fingerne i et 3m langt reklamebanner for Mascot arbejdstøj. Det skal blive til en fed recycle taske, men hvor skal jeg klippe ???


Skal jeg klippe i noget af Mr. Niceguy, bogstaverne er nu også fede :o)


Og hvad med logoet øverst i højre hjørne, med den tykke bamse...... Det er ikke nemt at vælge, hvad synes du ??? Jeg tænker at tasken skal være 40cm x 30cm x 15cm med skulderrem.

søndag den 24. februar 2013

Hvordan bruger du kontraster ???

Det er jo ikke fordi min sammensætning af stoffer ikke spiller :o) Og derfor faldt der også et par bukser til Svesken ud af symaskinen i samme stoffer som sidst :o) Jeg vil bare gerne være bedre til det med kontraster.


Den bredriflet fløjl er simpelthen lige til at spise :o)


Buksemønsteret er Meedom mønster, en blanding af form 1 & 2. Hvis du ikke kender Meedom bøgerne, så er de anbefalelsesværdige til nybegyndere. Mønstre og mønsterark er meget tilgængelig og overskuelige, og så kan de varieres i det uendelige. Jeg har brugt lommemønstrene fra nederdelen til Godten. Må nok indrømme, selvom jeg ikke helt vil være ved det, at det er lidt sjovt at sy ens tøj til pigerne, eller i hvert fald bruge de samme stoffer :o)


Ombukningen/Løbegangen har jeg lavet i det orangestof så der blev en ens "afrunding" foroven og foreneden på bukserne :o)

Hvis du har nogle tips til brug af kontraster så kom endelig med dem, de vil blive taget imod med kyshånd :o)

fredag den 22. februar 2013

Sangild bølger blir til en hue.

Jeg er ved at hækle en hue. Har længe gerne ville have en der passer til Havfruesjalet og Sangild pulsvarmerne.


Jeg er blevet ret bidt af bølgemønsteret. Koden kan godt være lidt svær at knække, men når den først er det, kører det bare derudad :o) Mønsteret her er fra Sidsel Sangilds hæfte, 3D Hækling.

tirsdag den 19. februar 2013

Nederdel med manglende larm.....

Ja det er rigtigt læst. Jeg synes nederdelen larmer for lidt..... Med det mener jeg, den matcher for godt i stofvalget. Jeg gad godt være bedre til at bruge kontraster i de ting jeg laver. Særligt tøj til Godten og Svesken må gerne larme meget mere :o) Jeg er meget betaget af Trine som er rigtig god til at bruge kontraster særligt i de mange mange kjoler hun har syet til yngstedatteren da hun var mindre.


Når det er sagt er jeg rigtig glad for resultatet :o) Jeg har længe ledt efter et mønster på en nederdel til Godten uden rynk i linningen og uden for meget strut. Det mønster har jeg ikke fundet, men fandt et i Sy magasinet 02/12 jeg kunne konstruere om.


Den er syet i en lækker lækker og super flot bredriflet fløjl købt hos Stof & Stuff i Århus. Samme sted er det blomstrede købt. Jeg har ikke været forbi den fysiske butik før, uha..... Holdt mig i skindet, men kunne sagtens have købt læssevis af fede stoffer. Helt sikkert et besøg værd hvis man kommer på de kanter. Forlommernes facon er den oprindelige ballonpose i mønsteret jeg blot har syet udvendig istedet for indvendig, og så pimpet dem lidt med skråbånd og piping.


Baglommerne har jeg bare tegnet i hånd, de kunne godt have været en anelse større. Kan nogle mon hjælpe mig med fif til at vælge stoffer med større brug af kontraster ???

lørdag den 9. februar 2013

Clutch ala Yarnfreak #2

Det er 2. gang jeg hækler den fine clutch fra Yarnfreak, se den første her. Jeg synes den var et fint og mindre hækleeksemplar at have med til min undervisning.

Den er hæklet i Kauni 100% uld, foret med fint stof fra Malika & Rosa. Foret et syet på maskine og syet i clutchen i hånd.


Knappen har jeg selv betrukket med samme stof som foret. Clutchen er anvendelig til mange ting, jeg bruger den til hæklenåle :o)

onsdag den 6. februar 2013

Villy Hvalros og Karen Ko.

I forbindelse med at skulle undervise i vores nye Strikkeforum havde nogle af deltagerne ønsker om at lære at hækle dyr. Så jeg tænkte jeg ville lave et par eksempler.


Først hæklede jeg Villy Hvalros, han var egentlig okay at gå til, bortset var stødtænderne de er meget små i omkreds.


Han var desværre gået hen og blevet lige rigelig tung i hovedet, så han faldt "på næsen". Men Morten Korch sad i den anden ende af sofaen og foreslog at komme tandstikker i stødtænderne. Dét virker og Villy kan nu holde hovedet højt ;o)


Jeg faldt pladask for Karen Ko og hendes fine yver ;o) Men jeg blev også bekræftet i hvorfor dyrehækling ikke er mit fortrukne..... Der er MEGET monteringsarbejde og de små dyr får mig simpelthen til at spænde voldsomt i mine fingre og arm..... Så nu er min "hæklearm" brudt ud igen :o( Øv bøv, den har ellers været i ro meget længe.


Særligt patterne på yveret var trælse at hækle, der er ikke mere end 4 masker i omkredsen. Noget værre pullerværk hvis I spørg mig :o/


Begge dyr er hæklet efter opskrifter fra denne bog.

 Der er herligt mange dyr at hækle. Alle dyr har dejlige udtryk :o)

søndag den 3. februar 2013

Et spritnyt strikkeforum har set dagens lys

Min nabo Bodil, også kendt som Madam Munch her i blogland, har taget et helt fantastisk initiativ. Hun har startet et strikkeforum i vores by, se dets bloggen her. Et mødested for strikkere og andre kreative og skabende mennesker. Forum betyder torv, og på et torv kommer folk for at sælge og andre for at købe. Der bliver rig mulighed for at blive inspireret, lære nyt og selv byde ind med hvad man kan. Hver gang vil der være et program, hvor man kan lære nyt eller blot hygge sig med det man nu har gang i.

Næste gang skal jeg undervise i hækling. Det er jeg meget spændt på, for jeg har aldrig undervist i hækling før. Hvor skal jeg starte og hvad kan de dem der kommer ??? Jeg forbereder mig på lidt af hvert. Jeg kan godt mærke, at jeg har lidt præstationsangst, men heldigvis er vi der alle for det samme. At hygge os og lære af hinanden, så mon ikke det går :o) Hvis nogen af jer læsere har gode råd til hvordan man underviser i hækling modtager jeg dem med kyshånd :o)

Forsat god weekend derude.